Ministrul spaniol de Externe i-a reconfirmat lui Corlăţean sprijinul Madridului pentru Schengen

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, s-a întâlnit, miercuri, cu omologul spaniol, Jose Manuel Garcia-Margallo, care a reconfirmat sprijinul Spaniei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, potrivit unui comunicat MAE.

184 afișări
Imaginea articolului Ministrul spaniol de Externe i-a reconfirmat lui Corlăţean sprijinul Madridului pentru Schengen

Ministrul spaniol de Externe i-a reconfirmat lui Corlăţean sprijinul Madridului pentru Schengen

Întrevederea a avut loc cu ocazia vizitei oficiale pe care o face şeful diplomaţiei la Madrid.

Cei doi miniştri de externe au abordat teme de interes comun în plan bilateral, cu accent pe intensificarea dialogului politic şi pregătirea primului summit interguvernamental româno-spaniol, care urmează să aibă loc în România în cursul acestui an, informează MAE. În acest context, Titus Corlăţean a subliniat importanţa organizării acestui summit interguvernamental "atât ca valoare şi investiţie politică în relaţia bilaterală care evoluează excelent, cât şi ca mecanism generator de rezultate concrete, mai ales în plan economic".

Totodată, Titus Corlăţean şi Jose Manuel Garcia-Margallo au evidenţiat contribuţia semnificativă pe care comunitatea românească o aduce economiei spaniole, precum şi gradul ridicat de integrare a acesteia în societatea spaniolă.

Conform MAE, convorbirile au inclus şi subiecte ale agendei europene de actualitate, inclusiv modalităţile de cooperare pentru promovarea intereselor comune la nivel european.

De asemenea, în cadrul discuţiilor, a fost reconfirmat sprijinul Spaniei pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Referitor la situaţia din Ucraina, cei doi oficiali au reiterat "imperativul asigurării stabilităţii, securităţii, suveranităţii şi integrităţii teritoriale" a acestei ţări.

Corlăţean şi Margallo au reconfirmat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova prin semnarea Acordului de Asociere şi a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, cel mai târziu până la sfârşitul lunii august 2014 şi eliminarea obligativităţii vizelor.

În cadrul vizitei, ministrul Titus Corlăţean, a inaugurat, miercuri, noul sediu al Secţiei Consulare a Ambasadei României la Madrid.

Cu acest prilej, ministrul de Externe a precizat că procesul de modernizare a infrastructurilor consulare va continua cu Secţia consulară a Ambasadei României de la Roma.

Conform MAE, noul sediu consular oferă "infrastructura necesară acordării unei asistenţe performante eliminând toate limitările de ordin logistic şi funcţional ce se manifestă în locaţia adecvată". Astfel, suprafaţa aferentă zonei de lucru cu publicul va fi triplată (numărul ghişeelor va creşte de la 5 la 10 în noul sediu, plus un birou pentru procesarea documentelor de călătorie), fapt ce va permite reducerea semnificativă a timpilor de aşteptare. De asemenea, locaţia consulatului va ameliora simţitor accesul cetăţenilor români atât datorită faptului că este situată în zona de acces în capitala Spaniei tranzitată de majoritatea cetăţenilor români (în zona adiacentă coridorului Henares unde există mari concentrări de comunităţi româneşti), cât şi datorită poziţionării sale în proximitatea tuturor mijloacelor de transport public (trenuri, autobuz, metrou).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici