Ministrul Toader, discuţii cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu privind transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie – surse

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a venit, joi, la Parlament, unde s-a întâlnit cu preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, surse parlamentare menţionând că discuţiile au vizat inclusiv transpunerea în legislaţie a Directivei privind prezumţia de nevinovăţie.

746 afișări
Imaginea articolului Ministrul Toader, discuţii cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu privind transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie – surse

Ministrul Toader, discuţii cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu privind transpunerea Directivei – surse

Comisia specială pentru legile Justiţiei elaborează, în această perioadă, propunerea legislativă privind transpunerea Directivei, care va fi depusă la Senat. Procedura prevede ca senatorii să depună amendamente, apoi Comisia va elabora un Raport pe care îl ca trimite Camerei, care este for decizional.

PSD ia în calcul convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare în luna ianuarie pentru a transpune în legislaţia românească Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie, au precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că dacă România nu transpune Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie în termen, riscă o procedură de infrigement, precizând însă că speră ca Parlamentul să adopte proiectul de lege.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici