Minorităţile îl susţin pe Iohannis în funcţia de premier şi înainte şi după prezidenţiale

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, miercuri, că deputaţii care reprezintă minorităţile îl susţin pe Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, anunţând că aceştia vor propune ca Iohannis că conducă Executivul şi după alegerile prezidenţiale.

23 afișări
Imaginea articolului Minorităţile îl susţin pe Iohannis în funcţia de premier şi înainte şi după prezidenţiale

Minorităţile îl susţin pe Klaus Iohannis în funcţia de premier şi înainte şi după prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto/Răzvan Chiriţă)

"Grupul nostru parlamentar al minorităţilor a luat două decizii în această dimineaţă: să-l susţinem pe domnul Iohannis, şi a doua, pentru că propunerea a fost făcută în persoana domniei sale, să nu susţinem o altă propunere. Iar după alegerile prezidenţiale, indiferent de rezultatul lor va fi şi propunerea pe care o vom avea în continuare ca primă propunere", a susţinut Varujan Pambuccian.

El a precizat că minorităţile consideră că trebuie păstrat şi după alegerile prezidenţiale ceea ce s-a întâmplat miercuri, şi anume coagularea unor forţe politice extrem de diferite în jurul unei personalităţi independente.

"Considerăm un lucru foarte rar ce s-a întâmplat astăzi. În jurul personalităţii acestui om, astăzi au reuşit să se înţeleagă partide politice cu platforme politice extrem de diferite, care au persoane care sunt implicate în cursa pentru prezidenţiale, ceea ce este un lucru extrem de rar, şi am dori ca acest lucru extrem de rar să-l păstrăm şi după alegerile prezidenţiale", a spus Pambuccian, menţionând că le va propune grupurilor parlamentare menţinerea lui Iohannis şi după prezidenţiale.

Deputatul a informat că celelalte formaţiuni politice şi-au afirmat susţinerea pentru Iohannis şi după prezidenţiale, explicând că aceată poziţie este normală.

"Klaus Iohannis poate să rămână prim-ministru în continuare, dar Guvernul categoric după prezidenţiale va trebui să fie politic. Ideea păstrării lui Iohannis va depinde foarte mult de şi hotărârea domniei sale în momentul în care va vedea ce Cabinet i se oferă", a spus Pambuccian

El a subliniat că prezenţa domnului Iohannis în fruntea Guvernului României este un plus categoric, în plan extern, adăugând că "venirea domniei sale ca propunere vine într-un moment foarte potrivit", având în vedere că România se află într-un moment de criză politică suprapusă peste o criză economică foarte gravă şi peste perioada alegerilor pentru prezidenţiale.

"Probabil că foarte puţine soluţii de personalitate independentă în fruntea Guvernului ar fi fost la fel de dezirabile ca în cazul domnului Iohannis. Domnia sa în 10 ani de activitate politică şi-a manifestata categoric şi clar independenţa faţă de partidele politice din România, are aptitudini de a administra un oraş, e un foarte bun organizator. E neamţ cu alte cuvinte. În discuţiile de astăzi omul acesta realmente m-a impresionat, prin echilibru, exactitate, economie de cuvinte şi o meserie clară", a mai spus Pambuccian, adăugând că pe de altă parte Klaus Iohannis este reprezentantul unei minorităţi naţionale din România şi reprezintă astfel grupul minorităţilor din Parlamentul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici