Mircea Ionescu Quintus: Dinu Patriciu era un afacerist cu suflet mare, ceea ce nu prea mai există

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, spune că Dinu Patriciu era ”un om foarte ciudat, un afacerist cu suflet mare, ceea ce nu prea mai există”, el precizând că în ultimele luni Patriciu se izolase de toţi prietenii săi din ţară.

290 afișări
Imaginea articolului Mircea Ionescu Quintus: Dinu Patriciu era un afacerist cu suflet mare, ceea ce nu prea mai există

Mircea Ionescu Quintus: Dinu Patriciu era un afacerist cu suflet mare, ceea ce nu prea mai există (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

”Ne-a legat o prietenie de aproape 25 de ani, care a început o prietenie politică şi apoi s-a transformat în una de familie”, a afirmat Mircea Ionescu Quintus despre Dinu Patriciu, care i-a fost naş la nunta de aur.

Preşedintele de onoare al PNL a povestit că l-a adus pe Dinu Patriciu în PNL Prahova, organizaţie pe care şi condus-o timp de câţiva ani, ”contribuind la ridicarea PNL Prahova şi la ridicarea judeţului”.

”Era un om de afaceri autentic. Eu, mai romantic, niciodată nu am putut face o afacere, în afară de căsătoria mea, dar aia e altfel de afacere. Am fost vreme îndelungată foarte apropiaţi. Eu l-am adus la Prahova în politică. Fără să se ştie, el făcea foarte multe acte de mărinimie, de ajutorare, dincolo de fundaţia pe care o avea şi care trimitea mii de tineri, de studenţi în străinătate, dar el de obicei acoperea şi dorea să nu se cunoască binefacerile. Era un om foarte ciudat, un afacerist cu suflet mare, ceea ce nu prea mai există”, a declarat Mircea Ionescu Quintus pentru MEDIAFAX.

El a mai spus că ultima dată Dinu Patriciu a mers în vizită acasă la familia Quintus, la Ploieşti, în ultimele luni ale anului trecut, când au stabilit data unei noi vizite.

“Nu ştiu exact dacă era octombrie, noiembrie anul trecut. În orice caz, era înainte de Crăciun. Nu a venit la data stabilită şi soţia mea i-a dat telefon să vadă ce s-a întâmplat. Din momentul acela nu a mai răspuns la telefoane, la niciun fel de telefoane, nici la noi, nici câtorva prieteni buni pe care-i cunoaştem şi cu care ne-am tot consultat. Eu spun că s-a izolat, parcă a dorit să se sfârşească singur. Foarte trist sfârşit al unui om care a făcut mult bine în viaţa lui. Ciudat că un om de afaceri avea o mare inimă. Oamenii de afaceri nu prea mai au inimă, poate şi din cauza condiţiilor în care trebuie să-şi facă afacerile. Dumnezeu să-l odihnească şi să-i dea liniştea pe care nu prea a avut-o în viaţă”, a mai spus Quintus.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, în vârstă de 64 de ani, a murit la Londra, acesta suferind de mai mulţi ani de cancer.

În decembrie 2012, Dinu Patriciu a fost supus unui transplant de ficat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici