Miting USL la Iaşi, cu aproximativ 15.000 de participanţi. Ponta: Vreau ca Băsescu să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ce a furat românilor

Aproximativ 15.000 de persoane participă, duminică dimineaţă, la mitingul USL din Piaţa Unirii din Iaşi, la care sunt prezenţi preşedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta şi lideri USL.

1488 afișări
Imaginea articolului Miting USL la Iaşi, cu aproximativ 15.000 de participanţi. Ponta: Vreau ca Băsescu să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ce a furat românilor

Miting USL la Iaşi: Aproximativ 15.000 de oameni participă, printre care şi Crin Antonescu şi Victor Ponta (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

La miting sunt prezenţi, alături de Crin Antonescu şi Victor Ponta, şi liderii PDL Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomniţiei, liderul PC, Daniel Constantin.

Oamenii, care au venit cu autocare din mai multe judeţe ale Moldovei, scandează "Jos Băsescu şi au pancarte cu mesaje precum "Trimitem dictatorul cu vaporul", "A minţit, demite-l", "Da la referendum".

Primul care s-a adresat oamenilor a fost primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

În deschiderea mitingului a avut loc un concert susţinut de trupa Vank.

Ponta: Vreau ca Băsescu să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ce a furat românilor

Premierul Victor Ponta le-a spus, duminică, oamenilor prezenţi la mitingul USL de la Iaşi, că Traian Băsescu trebuie să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ceea ce a furat poporului român, numindu-l "trădător şi corupt" care a furat împreună cu "gaşca lui de mafioţi".

"Am venit astăzi aici să vă spun cu inima deschisă că eu voi vota «da» la referendum şi să vă spun că am încredere că poporul român, în majoritatea absolută, va veni să voteze «da» la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu. Vreau să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ce a furat poporului român", a afirmat Ponta.

El a spus că în urmă cu un an şi jumătate, în 24 ianuarie, Traian Băsescu, "preşedintele trădător al României", a venit în Piaţa Unirii din Iaşi, iar primii care i-au spus "pleaca acasă, trădătorule, au fost cadrele militare disponibilizate.

"Apoi întreaga piaţă i-a spus «pleacă acasa, coruptule şi tradătorule, apoi întreaga Românie i-a spus «pleacă acasă, coruptule şi trădătorule». Eu şi Crin Antonescu ne-am dat seama atunci că datoria noastră faţă de dumneavoastră este să îl aducem pe Traian Băsescu în faţa judecăţii românilor, iar pe 29 iulie veţi judeca şi veţi spune «da» pentru demiterea lui Băsescu", a mai spus premierul.

Corlăţean: Băsescu s-a folosit în mod ruşinos de sentimentele românilor din Republica Moldova

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, le-a spus, duminică, participanţilor la mitingul USL de la Iaşi, că Traian Băsescu "s-a folosit în mod ruşinos şi în interesul personal de sentimentele românilor de peste Prut", spunând că aceştia merită "un viitor european alături de România".

Sâmbătă, la Iaşi, în Piaţa Palatului Culturii, a avut loc un miting al PDL, la care au participat peste 10.000 de persoane. La acţiunea PDL au fost prezenţi preşedintele suspendat, Traian Băsescu, care a venit împreună cu soţia sa, liderii democrat-liberali şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici