Năstase: PSD nu trebuie să iasă de la guvernare înainte cu 80 de zile de prezidenţiale

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, deputatul Adrian Năstase, a declarat, joi, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că nu este oportună ieşirea partidului de la Guvernare înainte cu 80 de zile de alegerile prezidenţiale.

14 afișări
Imaginea articolului Năstase: PSD nu trebuie să iasă de la guvernare înainte cu 80 de zile de prezidenţiale

Năstase: PSD nu trebuie să iasă de la guvernare înainte cu 80 de zile de prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus că discuţia despre oportunitatea ieşirii PSD de la guvernare, înaintea alegerilor prezidenţiale, este copilărească.

Întrebat dacă este oportun ca PSD să discute varianta ieşirii de la guvernare, Năstase a răspuns: "Eu cred că discuţia (din CEX-n.r.) trebuie să aibă un sens mult mai lar, nu este vorba de ieşire, de intrare, de suspendare, de cine dă afară pe cine de la guvernare".

El a spus că aşteaptă ca liderii PSD membri ai BPCC şi miniştrii social-democraţi să informeze CEX despre discuţiile politice cu PDL şi din Guvern pentru a se putea creiona "contextul politic" în care PSD "va trebui sau nu va trebui" să ia o decizie.

"Au rămas 80 de zile până la alegerile prezidenţiale, cred că trebuie gestionate cu înţelepciune. Toate aceste anunţuri despre cine scoate pe cine de la guvernare par oarecum deplasate acum. Eu am avut o poziţie în decembrie anul trecut şi cred că era util să nu intrăm la guvernare. Dar această discuţie acum, cu 80 de zile înainte de alegeri, mi se pare absolut copilărească", a declarat Năstase.

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Buzău, că există în partid membri, printre care şi el, care spun că nu are rost ca social-democraţii să rămână în coaliţia de guvernare, menţionând că în ultima vreme PSD este provocat sistematic de PDL.

Liderii PSD se întâlnesc, joi, la Călineşti Argeş, pentru o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, la finalul căreia va avea loc o conferinţă de presă.

Comitetul Executiv al PSD trebuie să stabilească data organizării Congresului de lansare oficială a candidaturii lui Mircea Geoană pentru alegerile prezidenţiale, precum şi elementele principale ale strategiei şi raportării la PDL în campanie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici