Nicoară (PNL): Statul român este cel mai mare evazionist al statului. Nu plăteşte TVA şi accize

Preşedintele PNLCluj, senatorul Marius Nicoară, consideră că statul român este "cel mai mare evazionist al statului" prin faptul că nu plăteşte TVA şi accize pentru diverse produse scoase de la rezerva bugetară.

507 afișări
Imaginea articolului Nicoară (PNL): Statul român este cel mai mare evazionist al statului. Nu plăteşte TVA şi accize

Nicoară (PNL): Statul român este cel mai mare evazionist al statului. Nu plăteşte TVA şi accize (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Nicoară a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre sume importante de bani din care s-ar fi putut plăti medicamente şi s-ar fi asigurat plata integrală a salariilor şi pensiilor.

"Statul român este cel mai mare evazionist al statului pentru că nu îşi plăteşte el către el taxele şi accizele pe care ar trebui să le încaseze. În comisia de buget de la Senat, s-a cerut săptămâna trecută prerogarea unor plăţi ale TVA şi accizelor pe motorina scoasă de la rezerva de stat a României şi alocată MAI şi altor ministere. În momentul în care s-a scos de la rezerva de stat trebuia să se plătească TVA şi acciza aferentă, aproape 340 de milioane de euro. Suma a fost aruncată pe anul viitor, deşi ar fi trebuit să fie încasată. Sunt sume de bani din care s-ar fi putut plăti medicamente şi se asigura plata integrală a salariilor şi pensiilor", a spus Nicoară.

Acesta s-a întrebat ce exemplu dă statul român firmelor private să vină să îşi plătească taxele, accizele şi TVA, "când el însuşi nu îşi achită obligaţiile ce îi revin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici