Nicolae Robu cere vot secret pentru candidaţii PNL la alegerile europarlamentare

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, cere desecretizarea listei cu 49 de nume ale liberalilor ce doresc să candideze la alegerile europarlamentare, iar varianta finală să fie supusă votului secret în Colegiile Directoare Judeţene ale partidului.

347 afișări
Imaginea articolului Nicolae Robu cere vot secret pentru candidaţii PNL la alegerile europarlamentare

Nicolae Robu cere vot secret pentru candidaţii PNL la alegerile europarlamentare

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a postat, vineri, pe pagina sa de facebook, că o soluţie înţeleaptă, care ar permite ieşirea din impas pentru alegerea listei cu candidaţi la alegerile europarlamentre este „desecretizarea deciziei”.

„Eu şi colegii din BPJ Timiş considerăm că soluţia înţeleaptă, de natură să ne permită ieşirea din impas este democratizarea deciziei. Concret: cerem ca lista celor 49 de aspiranţi la o candidatură să fie supusă votului secret în Colegiile Directoare Judeţene ale partidului, urmând ca poziţia pe listă să fie dată de numărul de voturi obţinut de fiecare. Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar. Rolul primarilor este esenţial în orice alegeri -ei sunt toţi membri în CDJ-uri!-, ori ei se vor implica la maxim dacă li se va acorda importanţă, dacă vor avea un cuvânt de spus, respectiv nu se vor implica la maxim dacă li se va trânti în faţă o listă întocmită fără ei, cu oricâtă bună-credinţă ar fi ea făcută”, a scris Nicolae Robu.

Acesta mai spune că toţi candidaţii primari înscrişi în competiţie trebuie să beneficieze de locuri eligibile, „pe de o parte pentru că au capacitatea de a atrage voturi, prin ei înşişi, dar şi prin colegii lor primari care se vor mobiliza în plus faţă de cum ar face-o oricum, în gest de firească solidaritate colegială, dar pe de altă parte, ca răsplată pentru toată contribuţia lor întinsă peste ani la prestigiul şi implicit la rezultatele partidului”.

PNL nu a finalizat lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, în şedinţa BPN a partidului din 28 ianuarie. Anterior şedinţei liberalilor de la finele acestei luni, Ludovic Orban anunţa că în cazul în care lista va fi gata până pe 28 ianuarie, aceasta va fi aprobată într-o altă şedinţă a Biroul Politic Naţional, iar dacă nu, termenul de finalizare al acesteia este de 15 februarie.

Liderul PNL a adăugat că 49 de candidaţi s-au înscris în cursa internă pentru alegerile europarlamentare.

„49 de candidaţi, printre care Vasile Blaga, Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Vlad Nistor, Ligia Popescu. Avem candidaturi extrem de serioase. Crin Antonescu este înscris în această competiţie”, a spus Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici