Nicolae Robu, reales preşedinte al PNL Timiş, după o şedinţă în care a fost criticat de către colegi

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, care a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Timiş din cauza rezultatelor obţinute la parlamentare, a fost reales, sâmbătă, la şefia liberalilor, obţinând 255 de voturi. Contracandidatul său, Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi, a primit 142 de voturi,

524 afișări
Imaginea articolului Nicolae Robu, reales preşedinte al PNL Timiş, după o şedinţă în care a fost criticat de către colegi

Nicolae Robu, reales preşedinte al PNL Timiş, după o şedinţă în care a fost criticat de către colegi (Imagine: VALENTINA SAROSI / MEDIAFAX FOTO)

Nicolae Robu a fost reales preşedinte al PNL Timiş în cadrul şedinţei Comitetului de Coordonare Judeţean, la eveniment participând şi Cristian Buşoi, secretarul general al PNL, precum şi Alina Gorghiu, senator de Timiş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Eu pun suflet în tot ce fac şi am mereu emoţii. Vă mulţumesc din suflet tuturor celor care mi-aţi fost alături şi m-aţi votat. Bucuria e umbrită de ceea ce s-a întâmplat până acum, de aproape un an, un număr mic de colegi, dar existent, mi-au făcut viaţa amară săptămână de săptămână. Este umbrită de ceea ce până în ultimul moment s-a întâmplat, trimiterea de mesaje de intoxicare, tragerea de timp din timpul şedinţei, doar-doar pleacă lumea. Sper ca toţi aceşti colegi care s-au dezonorat pe ei şi partidul să ne arate că pot fi şi altfel. Şi dacă ne arată, la mine vor găsi toată deschiderea să facem echipă comună. Eu sunt străin de ideea de ranchiună şi am dovedit-o pe tot parcursul vieţii mele. Eu sunt omul care acceptă orice critici. Critica este foarte bună, dar cu toţii trebuie să avem o conduită care să ne onoreze pe noi şi partidul din care facem parte, nu să ne decredibilizeze”, a spus Nicolae Robu, după numărarea voturilor.

La şedinţa în care s-a stabilit conducerea PNL Timiş, din cei 434 de delegaţi au fost prezenţi 406. Nicolae Robu a obţinut 255 de voturi, iar contracandidatul său, Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi, 142 de voturi. Nouă voturi au fost anulate.

În timpul şedinţei, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care ocupa funcţia de preşedinte interimar al PNL Timiş, după ce şi-a dat demisia în urma rezultatelor slabe obţinute la alegerile parlamentare, a fost criticat de unii liberali.

“Am pierdut ultimele două ture de alegeri. Spunea cineva că Timişul are un rezultat drăguţ, văzut de la Bucureşti. Însă eu vă spun că rezultatele au fost foarte proaste, în comparaţie cu potenţialul pe care-l are acest judeţ. Nu mi se pare corect să nu avem curajul şi bărbăţia să recunoaştem că s-au făcut greşeli. Există tensiuni care au început în momentul în care, la parlamentare, 30 de parlamentari am cerut să desemnăm şi noi un candidat, dar nu s-a putut şi ne-am trezit cu un candidat care a fost făcut membru de partid cu câteva zile înainte de alegeri (n.r. deputatul Pavel Popescu). Nu ştiu cum vom depăşi aceste tensiuni”, a spus Dănuţ Groza, primarul din Sânnicolau Mare.

De altfel, Dănuţ Groza a fost cel care l-a criticat dur pe Nicolae Robu în timpul şedinţei biroului permanent judeţean organizată după alegerile parlamentare din 2016, în cadrul căreia Robu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al filialei judeţene.

Nicolae Robu are 61 de ani şi s-a născut în localitatea Bocsig, judeţul Arad. Este profesor universitar în Automatică şi Calculatoare şi predă la Universitatea Politehnica din Timişoara încă din anul 1983. După patru mandate de prorector, în perioada 1990 – 2004, Robu a fost ales rector al Universităţii Politehnica din Timişoara, pe care a condus-o până în anul 2012, timp de două mandate.

Nicolae Robu a intrat în politică în anul 2008, iar anterior nu a mai fost membru al niciunui partid politic. În februarie 2009 a fost ales preşedinte al PNL Timişoara, iar în martie 2010 – preşedinte al PNL Timiş. De asemenea, din anul 2013 este şi vicepreşedinte PNL pe ţară.

După rezultatele slabe obţinute de PNL la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului trecut, Nicolae Robu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte PNL Timiş, asigurând interimatul.

Nicolae Robu a ajuns primar al Timişoarei în anul 2012, fiind sprijinit de USL, iar în 2016 a mai câştigat un mandat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici