Nicolăescu: Băsescu e atât de fricos încât o să-l pună şi pe Papa Pius prim-ministru, dacă-i cerem

Liderul PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu l-ar nominaliza chiar şi pe Papa Pius ca prim-ministru dacă USL îi va cere, menţinând că şeful statului "este atât de fricos", iar după alegerile parlamentare nu va mai "sta să comenteze".

465 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Băsescu e atât de fricos încât o să-l pună şi pe Papa Pius prim-ministru, dacă-i cerem

Eugen Nicolăescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În acest moment Traian Băsescu este atât de fricos încât şi dacă i se va spune să-l pună pe Papa Pius prim-ministru o va face, deci nu cred că va sta să comenteze. În al doilea rând, Traian Băsescu ştie că nu mai urmează o suspendare, urmează o demitere. Atât de mult şi-a ostilizat poporul român, încât din punctul meu de vedere la o asemenea nouă impostază poporului român va veni indiferent, cu prag sau fără prag, suficient de mult ca să poată să-l demită pe Traian Băsescu şi de asta chiar îi e frică", a susţinut Nicolăescu.

De asemenea, senatorul PSD Dan Şova a invocat din nou varianta suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, în situaţia în care acesta nu va nominaliza propunerea USL pentru funcţia de prim-ministru, respectiv pe Victor Ponta.

"Interesul naţional este determinat de votul liber al cetăţenilor care se vor prezenta în data de 9 decembrie. Dacă acest vot liber va determina ca USL să deţină peste 50% din mandatele Parlamentului, singura propunere de premier din partea USL este Victor Ponta, este o propunere formalizată prin votul congreselor PNL, PSD şi PC (...) În ipoteza în care dnul preşedinte Băsescu va înţelege să nesocotească votul liber exprimat la alegerile din 9 decembrie, atunci bineînţeles că-l vom suspenda", a susţinut Şova.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, răspunzând unei întrebări, că va desemna, după alegeri, un premier care să servească interesului naţional, precizând că afirmaţiile politicienilor despre suspendarea sa nu îl impresionează şi că nu îi este frică de politicieni.

Întrebat ce variantă ia în calcul în contextul declaraţiilor lui Crin Antonescu privind posibila suspendare a preşedintelui dacă acesta nu va accepta premierul propus de USL dacă Uniunea câştigă alegerile, Băsescu a răspuns: "Eu iau în calcul varianta interesului naţional".

"Deci voi desemna un premier care să servească interesul naţional. Iar povestea pe care o vehiculează orice politician, că e mai micuţ, că e mai mărişor, că e foarte mare, că e foarte mic, «îl suspendăm pe Băsescu», vă rog să mă credeţi că nu mă impresionează. Deci nu sunt un om căruia să-i fie frică de ceva sau, în orice caz, nu de politicieni, da?", a afirmat Băsescu în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici