Nicuşor Dan a fost validat Primar general, la o lună de la alegeri. Toate contestaţiile au fost respinse/ Reacţia USR

  • Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, toate cele 52 de contestaţii care blocau preluarea mandatului de către Nicuşor Dan.
  • Instanţa le-a considerat tardiv formulate şi a validat mandatul primarului ales la Bucureşti, succesorul Gabrielei Firea în funcţie.
  • Nicuşor Dan acuza că cele 52 de cereri de apel au fost depuse de foşti şi actuali consilieri PSD pentru a-l şicana şi a întârzia preluarea mandatului.
  • Nicuşor Dan a câştigat alegerile locale în Bucureşti în urmă cu o lună, pe 27 septembrie, cu 42,81% din voturi.
3564 afișări

Curtea de Apel Bucureşti a validat mandatul lui Nicuşor Dan ca primar al Capitalei. Instanţa a respins toate apelurile formulate împotriva validării acestuia.

Curtea de Apel Bucureşti a admis excepţia tardivităţii şi a respins toate apelurile ca tardiv formulate. Decizia este definitivă.

Prima reacţie a lui Nicuşor Dan a fost să titreze că a primit undă verde şi să spună că îşi va putea prelua oficial funcţia, în această săptămână.

„Curtea de Apel Bucureşti a luat azi decizia firească de a respinge contestaţiile pesediste total nejustificate(...) În această săptămână, voi putea prelua oficial funcţia şi începem să construim împreună Noul Bucureşti, adică să facem un oraş bun pentru oamenii cinstiţi.

Ne revedem la depunerea jurământului, iar apoi, zi de zi, în calitate de parteneri”, a scris, după aflarea deciziei, pe Facebook, primarul Capitalei proaspăt validat. 

 

Nicuşor Dan acuza „şicane penibile ale PSD care încearcă să întârzie validarea mandatului de primar general al Bucureştiului”

Validarea mandatului de primar general al lui Nicuşor Dan a fost contestată prin 52 de cereri de apel. Nicuşor Dan a spus, săptămâna trecută, că este vorba de foşti şi actuali consilieri PSD.

„La Bucureşti o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Sunt 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD care vor fi discutat luni de Curtea de Apel Bucureşti. Sunt motive ridicole. Se vorbeşte de fraudă electorală în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD ne-a obişnuit. Cererile sunt copy/paste, se reiau inclusiv greşelile gramaticale de la una la cealaltă”, spunea primarul ales al Capitalei.

În ceea ce priveşte mandatul lui Clotilde Armand, Tribunalul Bucureşti a amânat până marţi o decizie definitivă.

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a câştigat alegerile pentru Primăria Capitalei, cu 42,81%, reprezentând 282.631 din voturi, potrivit datelor finale ale alegerilor locale din Bucureşti publicate pe site-ul AEP.

Principala sa contracandidată, Gabriela Firea, din partea PSD, a întrunit 37,97% din preferinţele bucureştenilor, reprezentând 250.690 de voturi.

 

USR, după ce instanţa a respins toate contestaţiile împotriva lui N. Dan: Firea trebuie să plece

Liderii USR consideră că Gabriela Firea „trebuie să plece”, după ce instanţa a respins toate contestaţiile „făcute de PSD” împotriva validării mandatului lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei: „Oare câte hoţii a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul?”.

„Firea trebuie să plece! Instanţa a respins astăzi toate contestaţiile făcute de PSD împotriva validării mandatului lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Vorbim de peste 50 de contestaţii, care invocă motive ridicole, pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului pentru a trage de timp”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a USR.

Liderii Uniunii Salvaţi România afirmă că în aceeaşi situaţie se află şi Clotilde Armand, care nu a putut să îşi preia mandatul pentru ca au fost depuse 120 de contestaţii în instanţă.

„Oare câte hoţii a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul? Nicuşor Dan şi Clotilde Armand îşi vor prelua săptămâna aceasta mandatele şi vor descoperi toate furturile”, de mai arată în postarea USR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici