Nicuşor Dan: Companiile municipale, exact opusul a ceea ce înseamnă competiţie corectă pe piaţă

Companiile municipale au fost exact opusul a ceea ce înseamnă competiţie corectă pe piaţa din Bucureşti, spune Nicuşor Dan, în timpul unei declaraţii de presă susţinute după o întrevederea cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

855 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Companiile municipale, exact opusul a ceea ce înseamnă competiţie corectă pe piaţă

Nicuşor Dan: Companiile municipale, exact opusul a ceea ce înseamnă competiţie corectă pe piaţă

„Bucureştiul are potenţialul de a deveni un centru regional în afaceri, un centru regional academic, un centru regional cultural. Am vorbit în discuţia pe care am avut-o de deschiderea Bucureştiului către mari investiţii. Bucureştiul trebuie să înceapă (...) cu a pune bazele unei competiţii economice în interiorul Bucureştiului şi acele companii municipale au fost exact opusul a ceea ce înseamnă competiţie corectă pe piaţa din Bucureşti. Am vorbit de un ajutor şi de un transfer de tehnologie în ceea ce înseamnă (...) oraş inteligent, în ceea ce înseamnă soluţii de transport pentru mari oraşe, am vorbit, aşa cum a spus domnul ambasador, de problema traficului de fiinţe umane şi am asigurat Ambasada Statelor Unite de suportul municipalităţii pentru centre de cazare pentru victimele traficului de fiinţe umane şi pentru consiliere pentru aceste persoane”, afirmă Nicuşor Dan.

El l-a invitat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, în vizită la Primăria Capitalei.

La discuţii a fost prezent şi premierul Ludovic Orban, care a spus că decizia fermă a Guvernului este de a sprijini toate proiectele importante pentru Bucureşti.

„În discuţii am arătat foarte clar că decizia fermă a Guvernului pe care îl conduc este de a sprijini toate proiectele importante pentru Bucureşti, de a sprijini toate propunerile municipalităţii pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, pentru crearea unui climat investiţional care să permită atragerea celor mai importante companii. De asemenea, să adoptăm reglementări care să permită transferul rapid alor căror soluţii de guvernare locală inteligentă, care poate fi implementată pentru a creşte calitatea serviciilor în Bucureşti pentru a creşte calitatea locuirii, pentru a permite îmbunătăţirea traficului şi dezvoltarea transportului, nu numai în municipiu, ci şi în arealul metropolitan”, spune şi Orban.

Premierul Ludovic Orban şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, au avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, la sediul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici