Nicuşor Dan: Dacian Cioloş este aşteptat, în continuare, în USR, uşa îi rămâne deschisă

Dacian Cioloş este aşteptat, în continuare, în USR, uşa îi rămâne deschisă, iar "în acest moment decizia este la domnia sa", a declarat, sâmbătă, la Arad, preşedintele USR, Nicuşor Dan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

174 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Dacian Cioloş este aşteptat, în continuare, în USR, uşa îi rămâne deschisă

Nicuşor Dan: Dacian Cioloş este aşteptat, în continuare, în USR, uşa îi rămâne deschisă (Imagine Marian Ilie / Mediafax Foto)

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Arad, că "în USR există o voinţa majoritară ca el (Dacian Cioloş - n.r.) să devină membru".

"În opinia mea, Dacian Cioloş se încradrează în criteriile de admitere în USR şi există voinţa majoritară în USR ca el să devină membru dacă, bineînţeles, doreşte, în momentul acesta decizia este la domnia sa", a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat de către corespondentul MEDIAFAX dacă uşa rămâne deschisă pentru Dancian Cioloş, Nicuşor Dan a răspuns: "(Uşa - n.r.) nu poate să fie închisă pentru nicio persoană care îndeplineşte criteriile de admitere în USR".

Întrebat, de asemenea, dacă lui Dacian Cioloş i s-ar oferi vreo funcţie de conducere în partid, liderul USR a răspuns: "Noi acţionăm conform statutului, iar conform statutului orice membru USR poate să candideze pe orice poziţie în USR, nu s-a pus problema de negocieri".

Nicuşor Dan participă, sâmbătă, la Arad, alături de mai mulţi parlamentari ai partidului, la conferinţa cu agricultorii din judeţ intitulată "EuroAgrAR", un eveniment organizat de către USR Arad pentru a ajuta la rezolvarea problemelor cu care se confruntă agricultorii.

Fostul premier Dacian Cioloş declara, în martie, că a decis să nu facă pasul spre USR şi că a luat această hotărâre după primele discuţii avute cu liderul formaţiunii, Nicuşor Dan. Cioloş arăta că, în opinia sa, intrarea sa în USR ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doreşte.

Deputatul USR Cristian Ghinea scria pe Facebook că membrii USR vor decide la Congres dacă partidul va fi "unul închis oamenilor ca Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu sau unul deschis către toţi oamenii competenţi şi oneşti", afirmând că Cioloş şi Nicuşor Dan sunt "complementari".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici