Nicuşor Dan: Firea a pus gaj autobuzele şi clădirile STB la ANAF. A adus Primăria în incapacitate de plată

Nicuşor Dan a declarat, joi seara, în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că, deşi este un bun comunicator, Gabriela Firea nu poate explica de ce a ajuns Primăria Capitalei în incapacitate de plată, precizând că autobuzele şi clădirile STB au fost „puse gaj” la ANAF.

680 afișări

„Gabriela Firea, care este un comunicator foarte bun - ar fi fost frumos să fie şi un administrator foarte bun, nu poate să explice cum de a ajuns o primărie care are aproape un miliard de euro să fie în incapacitate de plată. A ajuns să pună gaj autobuze la ANAF. Societatea de Transport a Municipiului Bucureşti, în noimebrie, avea datorii neplătite de jumătate de miliard de lei.Pentru că unele din aceste datorii erau către ANAF, Primăria s-a dus şi a pus gaj clădirile STB şi o parte din autobuze, pentru ca această proprire să fie amânată”, a declarat Nicuşor Dan.

El a mai afirmat că, aşa cum este situaţia financiară a bugetului în acest moment, primarul general este foarte constrâns la nişte măsuri obligatorii.

„În primul rând, trebuie să echilibreze financiar, pentru că Bucureştiul este în incapacitate de plată. Trebuie rezolvate patru probleme extrem de urgente. Una este traficul, a doua, care este conectată cu traficul, poluarea, a treia este a termoficării (...) şi a patra este a clădirilor cu risc seismic. 95% din activitatea primarului o să fie să repare aceste găsuri uriaşe pe care administraţiile precedente le-au lăsat. Apoi, trebuie făcute reglaje la toate celelalte servicii. (...) E nevoie de un acord politic înainte de alegeri pentru că chestiunile sunt dureroase şi e mai bine să le promitem direct. Trebuie restructurat aparatul şi cheltuielile. Trebuie să facem un audit pe compartimentele primăriei să vedem de câţi oameni este nevoie pentru ca acel serviciu să fie plătit. Trebuie restructurat unde sau personal sau cheltuielile sunt deficitare. Primul lucru cu care aş începe este însănătoşirea financiară şi funcţională a acestui organism. Oamenii sunt foarte conştienţi de această gaură neagră care este Primăria Capitalei”, a mai afirmat Nicuşor Dan, susţinut de USR pentru a candida la Primăria Generală a Muncipiului Bucureşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici