Noi tensiuni între „Sănătate” şi „Educaţie”. Testarea copiilor în şcoli a devenit o luptă între Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu

  • Sorin Cîmpeanu vrea teste non-invazive pentru reînceperea cursurilor cu prezenţă fizică de la finalul lunii mai.
  • De pe 8 Februarie s-au folosit mai puţin de 2% din numărul total de teste antigen dedicate elevilor.
  • Testele antigen rămase din şcoli, aproape un milion, ar putea fi redirecţionate pentru testarea adulţilor.
461 afișări
Imaginea articolului Noi tensiuni între „Sănătate” şi „Educaţie”. Testarea copiilor în şcoli a devenit o luptă între Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu

Noi probleme în coaliţie. Testarea copiilor în şcoli a devenit o luptă între Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu

Testarea copiilor în şcoli a devenit o luptă între Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu. Sorin Cîmpeanu îşi doreşte reluarea cursurilor cu prezenţă fizică în toate şcolile, la începutul lunii mai, cu respectarea a patru condiţii simultan:
  1. Respectarea regulilor de protecţie sanitară în şcoli.
  2. Susţinerea continuării campaniei de vaccinare a personalului din învăţământ.
  3. Testele non-invazive să fie disponibile în şcoli în data de 4 mai.
  4. Confirmarea ipotezei specialiştilor epidemiologi cu privire la trendul descendent.
Testarea elevilor este punctul de plecare al tuturor discuţiilor în momentul acesta. Ce spun ministrul Sănătăţii şi cel al Educaţiei despre achiziţionarea acestor teste?
 
Ei bine, cei doi oficiali se contrazic pe acest subiect. Sorin Cîmpeanu spune că achiziţia acestor teste non-invazive trebuie făcută de entităţi cu competenţă în domeniul medical. El nu are competenţe şi atribuţii pentru achiziţionarea niciunui tip de test medical şi se bazează pe sprijinul lui Vlad Voiculescu. La rândul său acesta i-a răspuns într-o conferinţă de presă spunând că ministerul Sănătăţii nu are cadrul normativ pentru achiziţionarea testelor pentru şcoli şi de altfel pentru nicio altă unitate în afară de cele din subordine.
 
Premierul Florin Cîţu a intervenit şi le-a spus public celor doi miniştrii în briefingul de după şedinţa de guvern, că îi va ajuta şi că vor găsi resurse.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici