Obiectiv în curs în raportul lui Ponta: Preşedintele PSD îşi asumă candidatura la postul de premier

Preşedintele PSD îşi asumă candidatura la funcţia de premier, chiar din 2012, menţionează raportul lui Victor Ponta după un an de mandat la şefia partidului, la capitolul "obiective în curs", un "obiectiv realizat" fiind că "PSD a decis că nu mai acceptă să guverneze dacă nu are premier propriu".

29 afișări
Imaginea articolului Obiectiv în curs în raportul lui Ponta: Preşedintele PSD îşi asumă candidatura la postul de premier

Obiectiv în curs în raportul lui Ponta: Preşedintele PSD îşi asumă candidatura la postul de premier (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Raportul preşedintelui PSD Victor Ponta după un an de mandat notează că, din 22 de obiective asumate prin programul "România Corectă", 7 sunt realizate, 10 demarate, 2 în curs şi 3 nerealizate.

Obiectivul potrivit căruia "liderul partidului este candidatul PSD la viitoarele alegeri" este menţionat ca fiind "în curs", consemnându-se că "preşedintele PSD îşi asumă candidatura la funcţia de prim-ministru, chiar din 2012" şi că "decizia va fi supusă aprobării forurilor interne de conducere".

Un "obiectiv realizat", referitor la definirea politicii de alianţe, este, potrivit raportului lui Ponta, faptul că deciziile privind alianţele sunt luate transparent, în foruri statutare, iar la Congres s-a decis necolaborarea cu PDL şi apropierea de PNL.

"PSD a decis că nu mai acceptă să guverneze dacă nu are premier propriu! În baza acestei decizii s-a demarat dialogul în opoziţie şi s-a format USL", se arată în materialul publicat de site-ul lui Victor Ponta.

"Întărirea departamentelor şi implicarea mai mare a liderilor în construirea de politici" este un "obiectiv demarat", în raport fiind consemnat că "viitorul program al USL va fi construit în jurul ofertei prezentate la Congresul PSD".

În ceea ce priveşte asumarea trecutului şi atragerea de electorat nou, "obiectiv realizat", este menţionat faptul că 2010 a fost anul în care "vocile liderilor istorici, Ion Iliescu şi Adrian Nastase, au redevenit importante în PSD". "Au fost chemaţi, din nou, alături de partid, oameni de valoare, precum Alexandru Athanasiu", se mai arată în document.

Regândirea sistemului de finanţare internă este notată ca obiectiv demarat, fiind consemnate reechilibrarea bugetului partidului, în urma unui control mai bun al cheltuielilor, inclusiv în urma unui audit care a clarificat situaţia datoriilor partidului, precum şi rezolvarea problemei sediului central al PSD.

Un alt obiectiv demarat este "sprijinul pentru afirmarea unor instituţii media de stânga", în raport menţionându-se că Biroul de presă va lansa, în curând, un portal online care va reuni ştiri despre activitatea PSD din toate organizaţiile de partid şi că se va eficientiza colaborarea cu structurile media existente, pentru "afirmarea mai puternică" a mesajului PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici