Olguţa Vasilescu: Domnule Boc, vă depuneţi mandatul dacă Legea ANI e declarată neconstituţională?

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, marţi, la dezbaterile la Legea ANI, că se raliază demersului lui Georgică Severin de a cere ca şi garanţie pentru Legea ANI demisia lui Cătălin Predoiu şi l-a întrebat pe premier dacă va renunţa la mandat dacă legea e declarată din nou neconstituţională

25 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Domnule Boc, vă depuneţi mandatul dacă Legea ANI e declarată neconstituţională?

Olguţa Vasilescu: Domnule Boc, vă depuneţi mandatul dacă Legea ANI e declarată neconstituţională? (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Aş vrea să mă raliez propunerii domnului senator Severin, şi anume să-i adresez aceeaşi întrebare şi domnului prim-ministru Boc: dacă Legea ANI va fi declarată din nou neconstituţională de către CC, îşi va depune sau nu mandatul de prim-ministru, mai ales că este profesor de drept constituţional şi vine în faţa noastră cu o lege punându-ne pe noi în situaţia de a o vota şi de fi declarată pentru a doua oară neconstituţională?", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ea i-a mai spus secretarului general al ANI, Horia Georgescu, că poate în acest an va prezenta Parlamentului un raport al activităţii Agenţiei, mai ales în condiţiile în care presa scrie că în această instituţie se fac cheltuieli nejustificate.

"Pentru că rar profităm de prezenţa importantă a unui domn ca secretarul general al ANI, aş vrea să-i transmit că poate măcar în acest an vom avea un raport de activitate al Agenţiei, pentru că anul trecut nu am beneficiat de el, mai ales că sunt foarte multe lucruri de care noi, senatorii, suntem interesaţi. S-a scris în presă că acolo se cheltuiesc foarte mulţi bani nejustificat. Se vorbeşte despre licitaţii frauduloase, şi mă refer aici la licitaţia organizată pentru serviciul de arhivare câştigată de o firmă cu 3 milioane de euro, în condiţiile în care aceeaşi firmă la o altă licitaţie pentru acelaşi serviciu şi pentru care a oferit 1,9 milioane de euro a fost decalificată pentru că nu respecta caietul de sarcini", a spus Vasilescu.

Pe de altă parte, Vasilescu a întrebat cum este posibil ca, atunci când se cere tuturor bugetarilor să strângă cureaua, neexistând un post de vicepreşedinte în organigramă, totuşi să existe funcţionari pentru cabinetul vicepreşedintelui, fiind angajată, potrivit presei, "o doamnă care a făcut înainte afaceri cu preşedintele ANI, Alexandru Macovei," şi vorbind despre funcţionari cu salarii de 50 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici