Oltean: Am fi nedrepţi dacă nu am recunoaşte că cel puţin 40% din electorat nu ştie denumirea ARD

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, susţine că cel puţin 40 la sută din electorat nu cunoaşte denumirea corectă şi sigla Alianţei România Dreaptă (ARD), motiv pentru care efortul din campania electorală va fi mai mare pentru formaţiunile care fac parte din Alianţă.

153 afișări
Imaginea articolului Oltean: Am fi nedrepţi dacă nu am recunoaşte că cel puţin 40% din electorat nu ştie denumirea ARD

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Oltean a fost întrebat vineri, într-o conferinţă de presă, dacă PDL întâmpină dificultăţi în a face electoratul să înţeleagă că va fi regăsit la alegeri sub sigla ARD şi sub un alt simbol decât trandafirul.

"Am fi nedrepţi dacă nu am recunoaşte că, în momentul acesta, cel puţin un 40 la sută din electorat nu ştie despre denumirea corectă a alianţei noastre, de sigla noastră, această inimă care bate. De aceea, noi va trebui să facem un efort suplimentar faţă de alte formaţiuni care merg cu numele vechi pentru a induce în opinia publică, în mod corect, sigla noastră şi denumirea corectă a alianţei”, a răspuns Oltean.

El a afirmat că, deşi votul va fi uninominal, pe buletinele de vot se vor regăsi denumirile şi siglele partidelor.

"Este un vot uninominal, dar e un vot uninominal sub sigla unui partid sau a unei alianţe. De aceea, în toate materialele de campanie prin care promovăm candidaţii, promovăm şi sigla partidului şi promovăm şi denumirea ARD”, a spus Oltean.

Întrebat cum crede că ar fi fost PDL, avantajat sau dezavantajat, dacă intra în alegerile parlamentare cu numele său şi vechea siglă, Oltean a răspuns: "Am fi avut un avantaj fiindcă sunt extrem de cunoscute siglele PDL, sigla, imnul, elemente arhicunoscute, dar noi am făcut o construcţie de anvergură, mai complexă, în care forţele politice de dreapta s-au aliat în vederea constituirii unei alternative viabile la ceea ce reprezintă USL azi. De aceea, acest dezavantaj al creării oarecum târzie a acestei alianţe trebuie să îl înlăturăm printr-un comportament politic exemplar şi printr-o acţiune politică mult mai complexă şi mult mai de anvergură”.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici