Oltean, despre "aranjamente" la Convenţia PDL: N-ai ce bileţele să plimbi printre 5.000 de oameni

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, spune că nu crede că se poate vorbi despre "aranjamente" la Convenţia Naţională a PDL, adăugând: "Nu ai ce aranjamente să faci, ce bileţele, ce fiţuici să plimbi printre cei cinci mii de oameni".

249 afișări
Imaginea articolului Oltean, despre "aranjamente" la Convenţia PDL: N-ai ce bileţele să plimbi printre 5.000 de oameni

Oltean, despre "aranjamente" la Convenţia PDL: N-ai ce bileţele să plimbi printre 5.000 de oameni (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, cum comentează afirmaţiile Elenei Udrea potrivit cărora are semnale că alegerile în PDL nu vor fi organizate corect.

"Nu cred că putem vorbi de aranjamente. E vorba de alegerea unui singur om dintre trei candidaţi. Nu ai ce aranjamente să faci, ce bileţele, ce fiţuici să plimbi printre cei cinci mii de oameni. De asemenea, nu cred că există vreun preşedinte de organizaţie care să poată influenţa în totalitate un grup într-o direcţie sau alta. Când ai o delegaţie formată din 80, 100, 200 de oameni care sunt recrutaţi în special dintre aleşii locali, primari, viceprimari, consilieri judeţeni, locali, e greu să crezi că poţi să-i manipulezi", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a fost întrebat şi ce părere are despre afirmaţiile Monicăi Macovei, care a reclamat refuzul Comisiei de organizare a Convenţiei PDL de a pune la dispoziţia candidaţilor listele cu delegaţi şi informaţii despre aceştia.

"Eu nu fac parte din comisia de organizare a Convenţiei Naţionale, dar militez pentru transparenţă totală şi pentru o democraţie desăvârşită. De aceea, cel puţin la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, condiţiile şi transparenţa celor trei şedinţe (de prezentare a moţiunilor - n.r.) a fost şi va fi totală. Sper ca acest lucru să se regăsească şi la Convenţia Naţională, evident că la un alt palier. Oricum, eu voi milita ca totul să fie de o transparenţă totală. (...) Cred că afirmaţiile acestea sunt făcute mai mult aşa, pentru a atenţiona comisia de organizare să manifeste maximă atenţie în ce priveşte pregătirea şi desfăşurarea acesteia şi nu ca o convingere că lucrurile s-ar derula aşa cum afirmă cele două candidate", a spus Ioan Oltean.

Elena Udrea a declarat, miercuri, la Buzău, că are semnale potrivit cărora alegerile în PDL nu se vor organiza corect, acuzând faptul că la întâlnirile la care îşi prezintă moţiunea sunt trimişi membri PDL care nu vor vota la alegerile din 23 martie.

La rândul său, Monica Macovei a reclamat refuzul Comisiei de organizare a Convenţiei PDL de a pune la dispoziţia candidaţilor listele cu delegaţi şi informaţii despre aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici