Oltean: În Parlament doar PDL face opoziţie. UDMR e în sânul lui Avram, PPDD e un partid-nişă al PSD

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în Parlament doar PDL face opoziţie, UDMR fiind "în sânul lui Avram", în timp ce PPDD este un partid-nişă al PSD.

66 afișări
Imaginea articolului Oltean: În Parlament doar PDL face opoziţie. UDMR e în sânul lui Avram, PPDD e un partid-nişă al PSD

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean (Imagine: Cristiana Sabău/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a fost întrebat dacă el consideră un eşec al opoziţiei faptul că nu s-a reuşit depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, urmare a asumării răspunderii pe Legea descentralizării.

"Nu cred că este un eşec al opoziţiei fiindcă opoziţia constă doar în prezenţa în Parlament a PDL, care are 17%. Celelalte partide sunt într-o aşa-zisă opoziţie. UDMR este deja în sânul lui Avram - şi a fost întotdeauna în sânul lui Avram -, PPDD este un partid-nişă al PSD. De altfel, în proporţie de 60% el este deja cu arme şi bagaje în PSD, după ce parlamentarii PPDD au plecat spre forţa conducătoare", a spus el.

Oltean a adăugat că, încă de la început, PDL a fost conştient că şansele de a depune o moţiune de cenzură sunt "minime".

"Ne-am simţit însă obligaţi să apelăm la toate partidele care se autointitulează când au ocazia ca partide de opoziţie, să le conştientizăm de necesitatea unei acţiuni comune. Din păcate, am realizat ceea ce de altfel ştiam. A fost o încercare nereuşită şi aproape imposibilă de realizat de către PDL, aceea de a depune o moţiuune de cenzură", a spus Oltean.

Întrebat dacă s-a recurs la asumare din cauza "fricţiunilor din USL", Oltean a răspuns: "Este clar că PSD nu are încredere nici în PNL, nici în parlamentarii proprii. Când ai o majoritate de 80% recurgi la dezbaterea parlamentară fără niciun fel de reţinere. Procedura de angajare a răspunderii este mai lungă în timp decât adoptarea unui act normativ prin procedurile obişnuite dacă doreşti. Când ai majoritate de 80% îl treci în două zile prin cele două Camere. Probabil că Victor Ponta nu are încredere nici în PNL, nici în propriii parlamentari, dacă a recurs la această modalitate neconstituţională pentru a adopta un act normativ atât de important".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici