Oltean: PNL dă dovadă de manifestare fariseică, face o politică perversă. PDL trebuie să sancţioneze

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că PNL dă dovadă de "manifestare fariseică" şi "face o politică perversă", iar PDL nu poate să nu sancţioneze "aroganţa liderilor liberali".

66 afișări
Imaginea articolului Oltean: PNL dă dovadă de manifestare fariseică, face o politică perversă. PDL trebuie să sancţioneze

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean (Imagine: Cristiana Sabău/Mediafax Foto)

Potrivit lui Oltean, PDL, în actualul context politic, nu are niciun interes să deschidă "un front de luptă cu PNL".

"Aş vrea să fie foarte clar: prezenţa PNL în opoziţie nu creează PDL o stare de disconfort, niciun rău de mare sau un rău de înălţime, dar PDL nu poate să nu sancţioneze aroganţa liderilor PNL şi fariseismul acestora atunci când spun că ei sunt în opoziţie, că PNL e principalul partid de opoziţie şi principalul partid de dreapta, că ei şi numai ei reprezintă opoziţia când PNL are membri marcanţi în structurile de conducere ale guvernării naţionale, zeci de prefecţi şi subprefecţi în toate judeţele ţării care sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, când PNL are sute de şefi de servicii deconcentrate în toată ţara care înfăptuiesc politica Guvernului, când PNL are în majoritatea judeţelor majorităţi la nivelul CJ sau a marilor oraşe înfăptuite cu PSD", a spus Oltean.

Acesta a adăugat că PNL nu poate critica PSD, când a fost alături de el timp de doi ani la guvernare şi a părăsit guvernarea nu pentru că o propunere de dreapta, "care viza bunul mers al economiei României", nu a fost acceptată de PSD, ci a părăsit guvernarea fiindcă PSD nu i-a dat funcţia pe care a cerut-o.

"Dacă PSD ar fi oferit funcţia de vicepremier lui Klaus Iohannis, azi PNL era la guvernare. Nu poţi să spui că astăzi eşti curat ca Sfânta Filofteia, când doi ani ai participat alături de PSD la îngenuncherea instituţiilor statului de drept - şi am în vedere schimbarea neconstituţională a celor doi preşedinţi de Camere în 2012, schimbarea abuzivă a Avocatului Poporului, mutarea Monitorului Oficial de sub autoritatea Parlamentului sub autoritatea politică a Guvernului, suspendarea abuzivă a preşedintelui, participarea timp de doi ani alături de PSD la sărăcirea acestei ţări. Nu a ieşit de la guvernare PNL atunci când s-au înfiinţat 35 de noi taxe şi impozite, de noi biruri, nici când investiţiile au scăzut dramatic, nici când PSD şi Ponta au impus acciza pe motorină şi benzină şi nici atunci când, în loc să înfiinţeze cele un million de locuri de muncă pentru România, locurile de muncă au dispărut, numai anul trecut peste 50.000. Iată de ce nu suntem în faţa unui partid curat lacrimă. Vinovăţia e şi a unuia, şi a altuia”, a spus Oltean.

El a afirmat că, atât timp cât PNL nu îşi recunoaşte "greşeala" de a participa într-un Guvern de stânga, cât nu recunoaşte că a fost "tributar" şi a "îngenuncheat" valorile dreptei în faţa Guvernului Ponta şi nu recunoaşte că "a batjocorit ţara şi instituţiile statului de drept”, nu poate fi considerat de PDL ca un "partener serios în actul de opoziţie” faţă de actuala putere.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că democrat-liberalii şi liberalii nu pot fi în conflict, însă PNL şi principalii săi lideri trebuie să treacă în opoziţie "cu toate forţele", "iar a fi în opoziţie înseamnă a pleca de la guvernarea naţională şi locală cu toţi oamenii şi a trece în opoziţie totală faţă de actuala putere".

"Până atunci, e o manifestare fariseică şi nu mai poate prinde. Oamenii nu sunt orbi, surzi, analfabeţi ca să nu realizeze ce politică perversă, dacă vreţi, încearcă astăzi să construiască şi să dezvolte azi PNL", a spus Oltean.

Întrebat în ce moment va colabora PDL cu PNL, Oltean a răspuns: "Până la alegerile europarlamentare nu se va întâmpla nimic".

"Şi noi, şi ei suntem preocupaţi de o campanie serioasă, de promovarea politicii fiecăruia în parte cu scopul de a obţine un scor bun şi cât mai mulţi europarlamentari. După alegerile europarlamentare, dacă PNL se menţine în opoziţie şi pune în practică ceea ce noi credem şi se aşează în opoziţie, trebuie să ne gândim ce se întâmplă pe dreapta. Dreapta, în mod obligatoriu, trebuie să dea preşedintele României. Este obiectivul dreptei şi, evident, trebuie să fie şi obiectivul PNL dacă vrea să fie partid de dreapta. Noi sperăm că preşedintele României va fi candidatul PDL, Cătălin Predoiu, evident. Întotdeauna speranţa moare ultima", a conchis Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici