Oltean: Premierul nu va fi schimbat, va fi o remaniere care va viza anumiţi miniştri

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că premierul Emil Boc nu riscă să îşi piardă postul de la conducerea Guvernului, fiindcă nu va fi făcută o astfel de schimbare, dar că va exista "o remaniere care va viza un anumit număr de miniştri".

15 afișări
Imaginea articolului Oltean: Premierul nu va fi schimbat, va fi o remaniere care va viza anumiţi miniştri

Oltean: Premierul nu va fi schimbat, va fi o remaniere care va viza anumiţi miniştri (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Deputatul Ioan Oltean a declarat că este în măsură să dea asigurări că poziţia lui Emil Boc din fruntea Guvernului nu va fi schimbată.

"Asigur că nu va fi o modificare a Guvernului în sensul schimbării premierului. Va fi o remaniere care va viza un anumit număr de miniştri. Aş putea spune fix, dar nu mai spun", a afirmat Oltean.

El a spus că atributul exclusiv al remanierii este al premierului, iar el nu va face greşeala de a-i atinge acestuia "obiectul muncii".

"Atributul exclusiv al remanierii este al premierului, iar eu nu voi face greşeala să îi ating obiectul muncii. Premierul e singurul care poate să analizeze activitatea fiecărui ministru. Ce pot eu spune e că se impune o remaniere. Am spus acum trei luni. Partidul a apreciat că, pe perioada de vară, e nevoie ca tot Guvernul să rămână în ansamblul lui să pună în aplicare reformele. Ajungem la sfârşitul acestui termen, premierul va prezenta partidului o analiză foarte serioasă a activităţii Cabinetului şi se va decide care dintre actualii deţinători ai portofoliilor ministeriale va trebui să plece", a declarat Ioan Oltean.

Întrebat dacă pe lista viitorilor remaniaţi se numără miniştrii Finanţelor şi Muncii, Oltean a evitat să răspundă concret.

"Eu mi-am exprimat nemulţumirea faţă de modul în care a fost organizată modalitatea de plată a obligaţiilor celor ce beneficiază de drepturi de autor. Mi-am exprimat deja poziţia critică faţă de cei doi titulari ai celor două ministere pentru felul în care au gestionat primele zile de depunere a formularelor. Nu vreau ca premierul să afle poziţia mea din presă şi nu din structurile partidului", a spus Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean susţinea, joi, într-o declaraţie pentru RFI, că este nevoie de un suflu nou la Guvern printr-o remaniere care ar presupune cel puţin patru-cinci miniştri.

"E nevoie de un nou suflu în interiorul Guvernului, printr-o remaniere guvernamentală, care ar presupune, în opinia mea, cel puţin patru-cinci miniştri. Acest lucru ar putea da un plus de credibilitate Guvernului şi un plus de energie, care să-l mobilizeze mai bine, în vederea realizării şi finalizării reformelor care au fost deja demarate", afirma Ioan Oltean, citat de RFI.

Premierul Emil Boc a reiterat, joi, la Sibiu, că o eventuală remaniere guvernamentală "se face, nu se discută".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici