Opoziţia cere desfiinţarea „agenţiilor inutile, pentru a opri jaful din bani publici”

USR a prezentat, vineri, o listă de „agenţii şi institute care risipesc banii publici şi pe care Coaliţia PSD-PNL ar trebui să le desfiinţeze sau să le reorganizeze de urgenţă pentru a opri jaful din bani publici”, printre care AOR şi IRDO.

301 afișări
Imaginea articolului Opoziţia cere desfiinţarea „agenţiilor inutile, pentru a opri jaful din bani publici”

Opoziţia cere desfiinţarea „agenţiilor inutile, pentru a opri jaful din bani publici”

„Lista cuprinde Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, care are un buget de 10 milioane de lei anual, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului - 2 milioane de lei bani risipiţi anual, Institutul Român pentru Drepturile Omului cu un buget anual de aproape 3 milioane de lei, Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 - tot 3 milioane de lei risipite în fiecare an”, potrivit unui comunicat de presă.

„În timp ce nouă ne cresc preţurile în fiecare zi, PSD şi PNL vor împrumuta anul acesta 100 de miliarde de lei ca să finanţeze gaura de la buget. Avem ministere şi agenţii inutile. Posturi plătite gras, cu rezultate zero, cu cabinete, maşini şi pensii speciale. Aşa am ajuns la gaura din buget, finanţată de PSD şi PNL din împrumuturi la dobânzi uriaşe. Guvernul trebuie să strângă cureaua, nu oamenii. USR va veni în fiecare săptămână cu exemple concrete: ce, cât şi de unde trebuie tăiat, ca să oprim creşterea preţurilor. Cu banii economisiţi putem să investim pentru a ţine copiii sărăci la şcoală, putem să construim şcoli, spitale, autostrăzi, putem să reducem taxele!”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

În acest context, liderul opoziţiei a anunţat că USR a redepus în Parlament un proiect pentru desfiinţarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR) - sinecură în care se adăpostesc şi primesc bani de la bugetul de stat foşti lideri politici, securişti, condamnaţi penal, printre care Ion Iliescu, Anghel Stanciu, Dan Zamfirescu şi alţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
drulă,
agenţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici