Oprea: Diaconescu va avea o funcţie de conducere în viitoarea construcţie politică

Liderul grupului independenţilor din Parlament, Gabriel Oprea, a declarat, miercuri, pentru cotidianul "Gândul", că senatorul Cristian Diaconescu va avea "o funcţie de conducere în viitoarea construcţie politică".

15 afișări
Imaginea articolului Oprea: Diaconescu va avea o funcţie de conducere în viitoarea construcţie politică

Oprea: Diaconescu va avea o funcţie de conducere în viitoarea construcţie politică (Imagine: Mediafax Foto)

"S-a înscris în grupul independenţilor şi, în viitoarea construcţie politică, va avea un rol important", a declarat Gabriel Oprea, referindu-se la Cristian Diaconescu.

"Împărtăşim acelaşi sistem de valori şi este un om cu o important expertiză profesională, cu o imagine foarte bună. Va avea o funcţie de conducere în viitoarea construcţie politică", a mai spus şeful grupului independenţilor din Parlament, citat de "Gândul".

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului. Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care părăseşte partidului după Congresul extraordinar în urma căruia Victor Ponta a fost ales preşedinte.

Ceilalţi trei sunt senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu şi Culiţă Tărâţă.

Diaconescu a declarat, marţi, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei în legătură cu filajul său.

El a spus că nu şi-a dorit funcţii în PSD şi că nu a candidat la şefia partidului pentru a obţine beneficii. Diaconescu a spus că este nevoie de o expresie puternică a stângii în România, în condiţiile în care Preşedinţia, Guvernul şi o parte a opoziţiei sunt de dreapta.

Gabriel Oprea vorbea, într-un comunicat de presă transmis la începutul lunii decembrie, despre "necesitatea" aducerii pe scena politică a unei noi formaţiuni politice, de centru, Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Mai mulţi senatori independenţi, printre care Liviu Câmpanu, Laurenţiu Chirvăsuţă, Ovidius Mărcuţianu şi Sorin Serioja, au declarat, la începutul lunii ianuarie, că au existat discuţii în grupul independenţilor pentru înfiinţarea Uniunii pentru Progres, menţionând că şi-ar dori concretizarea proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici