Oprea, întrebat dacă imaginea României e afectată de Ponta: Ba da. Scandaluri sunt peste tot în lume

Vicepremierul Gabriel Oprea a recunoscut, marţi, că imaginea României este afectată de faptul că Ponta este inculpat pentru fapte de corupţie, dar "scandaluri de acest gen sunt peste tot în lume" şi important este ca demnitarii să se supună legii.

442 afișări
Imaginea articolului Oprea, întrebat dacă imaginea României e afectată de Ponta: Ba da. Scandaluri sunt peste tot în lume

Oprea, întrebat dacă imaginea României e afectată de Ponta: Ba da. Scandaluri sunt peste tot în lume (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnaliştii de la gandul.info dacă România are de suferit din cauza faptului că şeful Executivului este inculpat pentru spălare de bani şi evaziune fiscală în Dosarul Rovinari-Turceni, liderul UNPR a replicat: ”Ba da, ba da. Vreau să ştiţi că scandaluri de acest sens, stimate coleg de la Gândul, sunt peste tot în lume. Important este să ne supunem legii. Cred că cel mai mare exerciţiu de voinţă şi de corectitudine este să ne supunem legii, premierul Ponta s-a supus legii. Se prezintă oricând la DNA, se prezintă acolo unde spune legea, este un exerciţiu democratic".

Oprea a mai spus că tocmai pentru că legea a fost respectată, România este dată exemplu pentru lupta anticorupţie: "De aceea, este un val extraordinar şi România este dată de exemplu la Bruxelles, peste tot în lume, acest val anti-corupţie. România este dată exemplu, un lucru extraordinar".

Liderul UNPR şi-a reafirmat susţinerea pentru ca Victor Ponta să rămână premier şi a precizat că, personal, se pricepe la securitate naţională.

"Îţi mai spun un lucru, la Securitate naţională mă pricep. România este un stat sigur, este un stat care generează securitate şi stabilitate pentru partenerii noştri internaţionali şi este un lucru extraordinar", a susţinut el.

”Orice om, indiferent cine este, premier, preşedinte trebuie să respecte legile ţării. Se prezintă la DNA? Se prezintă. Faţă de celelalte mari partide, PSD, PNL, care şi-au creat nişte filtre şi acum cad în ele, pe oameni îi deranjează, UNPR-ul are două mari pârghii: respectarea Constituţiei României, adică un om este vinovat sau nevinovat prin hotărâre definitivă a instanţei şi mai avem un proiect, principiul competenţei. Poţi să fii competent şi la 16 ani şi la 100 de ani. Încă o dată, trebuie să fim oameni normali la cap, trebuie să fim oameni modeşti, când ne cheamă dacă greşim, ne prezentăm. Suntem cetăţeni toţi. Acesta este adevăratul sens al cuvântului", a fost poziţia lui Gabriel Oprea.

Luni, liderii coaliţiei au stabilit că actuala formulă guvernamentală va continua, Victor Ponta fiind sprijinit pentru funcţia de premier, deşi, în aceeaşi zi, acesta a fost inculpat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri, în dosarul Rovinari-Turceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici