Oprea (PDL) cere în plenul Senatului discutarea OUG 55. Chelaru cere comisiei raport într-o săptămână

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, în plenul Senatului, ca această Cameră să discute miercuri Ordonanţa de urgenţă 55 ”prin care s-a încurajat traseismul” primarilor, dar propunerea sa nu a fost supusă votului.

989 afișări
Imaginea articolului Oprea (PDL) cere în plenul Senatului discutarea OUG 55. Chelaru cere comisiei raport într-o săptămână

Oprea (PDL) cere în plenul Senatului discutarea OUG 55. Chelaru cere comisiei raport într-o săptămână (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

”Aţi promis că o să puneţi în prima şedinţă. Nu ştiu dacă Biroul a uitat. Era unul dintre punctele principale pe care cetăţenii îl aşteptau”, a arătat democrat-liberalul.

În replică, senatorul PSD Cristian Dumitrescu a spus că, potrivit Regulamentului, o astfel de propunere trebuia să fie formulată anterior în Biroul Permanent al Senatului, nu să fie făcută direct în plen. ”Nu avem cum să punem pe ordinea de zi un proiect care abia ieri a fost trimis la comisie”, a adăugat el.

Şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a menţionat că acest proiect a fost repartizat abia marţi la comisii şi nu are încă un raport.

Pe de altă parte, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a spus că orice senator poate să facă propuneri în plen privind ordinea de zi, mai ales în condiţiile în care această ordine de zi, stabilită de conducerea Senatului, se modifică de cele mai multe ori în plen.

La finalul dezbaterilor, preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, nu a supus la vot propunerea senatorului PDL Dumitru Oprea, dar a cerut Comisiei pentru administraţie, raportoare pentru acest proiect, să prezinte plenului raportul în termen de o săptămână.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici