Oprea spune că a avut întâlniri cu liderii PNL, dar că le-a explicat civilizat că îl susţine pe Ponta

Liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, a afirmat că a avut, în ultimele trei săptămâni, întâlniri cu lideri ai PNL, cărora le-a explicat, "în mod civilizat", că el îşi respectă mereu cuvântul dat, în situaţia actuală respectându-şi angajamentul de a susţine coaliţia şi pe premierul Ponta.

356 afișări
Imaginea articolului Oprea spune că a avut întâlniri cu liderii PNL, dar că le-a explicat civilizat că îl susţine pe Ponta

Oprea spune că a avut întâlniri cu liderii PNL, dar că le-a explicat civilizat că îl susţine pe Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

El a precizat că întâlnirile au avut loc în biroul său, inclusiv cu copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, dar a negat faptul că s-ar fi întâlnit marţi cu Vasile Blaga, conform unor informaţii vehiculate pe parcursul zilei.

"Ne-am întâlnit, aşa fac nişte lideri politici civilizaţi. Bănuiţi ce am discutat, dar le-am explicat tot civilizat că îmi respect întotdeauna cuvântul dat, iar cuvântul meu este dat pentru actuala coaliţie de guvernare, îl sprijin pe premierul Victor Ponta şi sprijin actuala coaliţie. Consider că, în actualul context de securitate, este importantă continuarea guvernării lui Victor Ponta", a spus Oprea la Realitatea TV.

Întrebat dacă a primit din partea PNL, în ultimele patru zile, oferta ca UNPR să conducă patru ministere iar el să fie prim-ministru într-un viitor guvern UNPR-PNL, Oprea a spus doar că poate confirma întâlniri cu lideri PNL şi că este probabil să mai fie astfel de întrevederi care fac parte dintr-un joc putere-opoziţie.

Oprea a mai afirmat că, în 2012, era ministru al Apărării şi a primit din partea lui Ponta oferta de a "trânti" Guvernul Ungureanu, cu păstrarea funcţiei de ministru şi calitatea de vicepremier, dar a preferat să renunţe la funcţia de ministru şi să-i acorde lui Ponta în Parlament cele 33 de voturi deţinute atunci de UNPR, contribuind la instalarea Guvernului USL, în timp ce UNPR s-a rezumat la a negocia ulterior un protocol pentru taxarea marilor averi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici