Oprişan: PSD trebuie să meargă la consultări la Cotroceni. Povestea cu pactul este neserioasă

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, miercuri, la Parlament, că partidul ar trebui să accepte invitaţia la Cotroceni pentru consultări pe legislaţia în domeniul justiţiei, însă un eventual pact pe justiţie ar fi „o chestiune absolut neserioasă”.

123 afișări
Imaginea articolului Oprişan: PSD trebuie să meargă la consultări la Cotroceni. Povestea cu pactul este neserioasă

Oprişan: PSD trebuie să meargă la consultări la Cotroceni. Povestea cu pactul este neserioasă

„Sigur că trebuie să meargă, e normal ca partidele politice şi mai ales cele de guvernământ să meargă la consultările convocate de preşedintele ţării”, a declarat Oprişan, întrebat dacă PSD ar trebuie să dea curs invitaţiei şefului statului de a participa la Cotroceni la consultări pe tema justiţiei.

Vicepreşedintele PSD a menţionat că ar fi „o chestiune neserioasă” semnarea unui pact pe justiţie la Cotroceni.

„Asta cu pactul am mai auzit. Dl Iohannis trebuia să ne cheme pe toţi, de multă vreme, toţi şefii instituţiilor statului, toţi şefii Consiliilor Judeţene, prefecţii, să ne punem picioarele în apă rece şi să facem o strategie pentru următorii 25 de ani în aşa fel încât să stabilim care este interesul naţional al României pe fiecare domeniu de activitate în parte. Dl Iohannis nu a făcut acest lucru până la acest moment aşa că povestea cu pactul pe care ar putea să îl propună preşedintele, după părerea mea. este o chestiune absolut neserioasă. Justiţia din România trebuie să fie independentă şi să nu se mai comită abuzuri, asta trebuie să fie grija statului român”, a spus Oprişan.

PSD se reuneşte, marţi, într-o şedinţă de BPN în care să stabilească dacă acceptă invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a participa la consultări pe tema legislaţiei în domeniul justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, consultări cu partidele pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că nu ar refuza ideea unui pact pe justiţie, semnat de toate partidele din România, însă depinde ce va conţine un astfel de document.

Discuţiile de miercuri de la Cotroceni vin după avizul Comisiei de la Veneţia şi a criticilor aduse de această instituţie cu privire la OUG privind legile justiţiei şi Codurile Penale. De altfel, şeful statului a cerut, vineri, demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

Potrivit Administraţie Prezidenţiale programul consultărilor este următorul: "ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD), ora 15:30 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE); ora 16:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL); ora 16:30 – Uniunea Salvaţi România (USR); ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR); ora 17:30 – Partidul Mişcarea Populară (PMP); ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici