Orban aşteaptă măştile. Topolinski spune că va livra cele 103 milioane de măşti

  • Luni, Ludovic Orban aşteaptă livrarea măştilor pentru persoanele defavorizate
  • Contractul cu firma câştigătoarea a fost semnat pe 11 august
  • Măştile urmau să ajungă la persoanele vulnerabile în 7 zile de la semnarea contractului
  • Beneficiarii vor primi 50 de măşti gratuite timp de două luni
  • Omul de afaceri Michael Topolinksi a anunţat, vineri, că a plătiti garanţia de bună execuţie
  • În comunicatul trimis presei, Topolinksi spune că va începe livrarea celor 103 milioane de măşti
977 afișări
Imaginea articolului  Orban aşteaptă măştile. Topolinski spune că va livra cele 103 milioane de măşti

Orban aşteaptă măştile

Măştile pentru persoanele vulnerabile încă n-au ajuns la beneficiari. Firma Naguma Medical Supply SRL şi-a asumat să aducă măştile în 7 zile, însă acest lucru nu s-a întâmplat. După o licitaţie tipic românească în iunie, primele 13 milioane de măşti din 115 milioane urmau să fie împărţite gratuit pe 20 august. Premierul e foc şi pară, aşa că a ieşit cu un ultimatum.

Iată ce a declarat Ludovic Orban – prim-ministru: ”Această licitaţie arată vulnerabilităţile în materie de derulare a achiziţiilor publice. După ce a fost declarat câştigător a fost contestată licitaţia. Sigur că au fost respinse contestaţiile. Săptâmâna viitoare Ministerul Sănătăţii urmează să ia o decizie, care este foarte clară – rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul doi pentru a livra măştile care sunt prevăzute în contract”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici