Orban, despre audierea lui Cîţu în Parlament: Abia asteptăm această ocazie

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că audierea ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, în Comisia economică a Senatului este o oportunitate de a prezenta situaţia reală. Premierul susţine că împrumuturile efectuate de Cabinetul Orban au fost mai favorabile decât a guvernelor anterioare.

186 afișări
Imaginea articolului Orban, despre audierea lui Cîţu în Parlament: Abia asteptăm această ocazie

„Abia aşteptăm audierea ministrului Finanţelor în Parlament”

"Abia asteptăm această ocazie pentru că Ministrul Finanţelor să poată să prezinte calitatea net superioară a să spun procedurilor şi modului de prezentare care a dus la contractarea unor împrumuturi mult mai favorabile decât a celorlalte guverne." , a declarat joi, premierul Ludovic Orban, în faţa instituţiei Camerei de Comerţ.

Reacţia prim-ministrului vine în contextul în care ministrul Florin Cîţu este invitat săptămâna viitoare, marţi, de la oră 11:00, la o audiere în Comisia economică din Senat pentru a oferi explicaţii în legătură cu cele trei miliarde de euro împrumutate la o dobandă mai mare decât a Bulgariei, Poloniei şi Greciei.

"Marţi, la oră 11.00, la Comisia Economică, în care vom discută despre împrumuturile pe care le-a făcut (Ministerul Finanţelor-n.r.) pe termen lung, la ce costuri s-a împrumutat, de ce s-a împrumutat, ce a făcut cu banii. Din punctul meu de vedere, sunt nişte sume considerabile şi mi se pare firesc să vedem pentru ce s-au folosit banii. Am trimis invitaţia la Ministerul de Finanţe", a afirmat, miercuri, Daniel Zamfir.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici