Orban, despre încercarea lui Iohannis de a rupe coaliţia, prin negocieri cu ALDE: Este o minciună gogonată a lui Dragnea

Liderul PNL, Ludovic Orban, a catalogat drept "o minciună gogonată" afirmaţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia preşedintele Klaus Iohannis le-ar fi spus liberalilor că vrea să negocieze cu Călin Popescu-Tăriceanu pentru a rupe coaliţia PSD-ALDE.

605 afișări
Imaginea articolului Orban, despre încercarea lui Iohannis de a rupe coaliţia, prin negocieri cu ALDE: Este o minciună gogonată a lui Dragnea

Orban, despre încercarea lui Iohannis de a rupe coaliţia, prin negocieri cu ALDE: Este o minciună gogonată a lui Dragnea

"Este o minciună gogonată a lui Dragnea, de unde să ştie el ce am discutat noi? Probabil îi e frică de eventuala părăsire a coaliţiei majoritare de către ALDE, dar dacă ALDE va pleca din coaliţia majoritară va pleca, va pleca din cauza lui", a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, luni la Parlament.

Întrebat dacă vede o posibilă alianţă cu ALDE, Orban a răspuns: "PNL s-a situat ferm într-o opiziţie dură, solidă, inteligentă împotriva actualei majorităţi care îşi bate joc de România. În toate acţiunile noastre am colaborat cu toţi partenerii din parlament, cu asociaţii şi de asemenea cu orice cetăţean care ne împărtăşeşte punctul de vedere şi valorile. În mod evident continuăm această cooperare până la atingerea obiectivului fundamental de a pune punct acestei guvernări dezastruoase pentru România. PNL este în opoziţie, în timp ce ei sunt bine mersi din 2014 alături de PSD. Cine este alături de PSD nu este prietenul PNL".

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, duminică seară, că la discuţia dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liberali, şeful statului le-ar fi spus că el va conduce PNL, dându-le sarcina de a se ocupa de alte partide şi precizând că de negocierile cu ALDE se va ocupa el personal.

"I-a chemat la Cotroceni. Au ieşit pe surse multe informaţii despre discuţia de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalţi. A dat sarcină să atragă alte partide şi le-a spus – «mie lăsaţi-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliţie»", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, duminică seară la Antena 3.

Preşedintele social-democraţilor a spus că informaţiile le are de la cineva care a participat la discuţie.

"În sensul că să-i convingă pe cei de la ALDE şi pe domnul Tăriceanu să iasă din coaliţie. Sunt convins că domnul Tăriceanu nu-şi va distruge cariera politică. A mai refuzat o dată. Am aflat de la cineva de acolo, de la discuţie", a completat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici