Orban, despre subvenţiile partidelor: Sunt mult prea mari faţă de nevoile reale. O nesimţire a PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că majorarea subvenţiilor către partidele politice este o „nesimţire a PSD-ALDE”, suma fiind mult prea mare faţă de nevoile reale. El a adăugat că Liviu Dragnea vrea să folosească banii publici în campania electorală.

295 afișări
Imaginea articolului Orban, despre subvenţiile partidelor: Sunt mult prea mari faţă de nevoile reale. O nesimţire a PSD

Orban, despre subvenţiile partidelor: Sunt mult prea mari faţă de nevoile reale. O nesimţire a PSD

„PNL a formulat un amendament la legea bugetului de stat în care am solicitat scăderea sumelor alocate către partidele politice. Mi se pare cu adevărat o nesimţire din partea PSD-ALDE ca în condiţiile în care se plâng că nu au resurse financiare să facă creşteri de venituri pentru cetăţeni, să crească alocaţiile către partidele politice la nişte sume după părerea mea mult prea mari faţă de nevoile reale ale partidului şi mi-e clar că de fapt Dragnea îşi doreşte să folosească banii publici în campania electorală, ăsta e motivul pentru care au permis utilizarea subvenţiei de la buget pentru finanţarea cheltuielilor de campanie. PNL nu este de acord cu această prevedere legală”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PNL a adăugat că subvenţiile partidelor ar trebui folosite pentru asigurarea funcţionprii acestora, nu pentru publicitate în campanie electorală.

„Subvenţia pentru partidele politice trebuie să fie folosită în exclusivitate pentru asigurarea funcţionării partidelor politice şi nu pentru a susţine cheltuieli de campanie electorală. Nu întâmplător, vedeţi, Liviu Dragnea îl propune şef la AEP tocmai pe acela care este subiectul unei cercetări penale la DNA pentru cheltuirea banilor din subvenţia publică pentru bolizi de lux şi pentru alte cheltuieli care nu au nicio legătură cu nevoile reale ale partidelor politice. De asemenea mă miră faptul că Tăriceanu, care se dă om de afaceri şi om cu un nivel peste medie, să susţină o asemenea aberaţie şi anume majorarea cheltuielilor subvenţiei pentru partidele politice în condiţiile în care este evident pentru orice om implicat în politică că partidele politice nici nu au ce să faăc cu atâţia bani, dacă sunt corecte şi cinstite şi dacă consumă resursele efectiv pe cheltuileile care ţin de buna funcţionare a partidului politic”, a conchis Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici