Orban: Geoană, obişnuit să se gudure pe lângă Băsescu, dar apreciem că susţine un guvern de tehnocraţi

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbată, pentru MEDIAFAX, referitor la declaraţiile preşedintelui PSD privind formarea Guvernului dacă moţiunea trece, că Mircea Geoană nu e purtător de cuvânt al PNL, dar că liberalii apreciază faptul că liderul PSD susţine ideea unui Executiv de tehnocraţi.

17 afișări
Imaginea articolului Orban: Geoană, obişnuit să se gudure pe lângă Băsescu, dar apreciem că susţine un guvern de tehnocraţi

Orban:Geoană, obişnuit să se gudure pe lângă Băsescu, dar apreciem că susţine un guvern de tehnocraţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Domnul Geoană nu e purtător de cuvânt la PNL, când o să-l angajăm purtător de cuvânt o sa facem public acest anunţ. Până acum o săptămână a format o majoritate cu PDL, dar apreciem faptul că domnul Geoană a anunţat că susţine ideea ca să fie un Guvern de tehnocraţi", a spus Orban.

Întrebat cum comentează faptul că Geoană anunţă că PSD şi PNL vor merge la Băsescu în cazul în care şeful statului îl va impune pe Boc premier şi în fruntea unui nou eventual Guvern, Orban a spus că liderul PSD este obişnuit "să se gudure" pe lângă preşedinte, în timp ce liberalii sunt obişnuiţi să lupte cu acesta.

"Domnul Geoană e obişnuit să se gudure pe lângă domnul Băsescu. Noi nu, noi suntem obişnuiţi să luptăm cu domnul Băsescu. Evident că vom merge la orice fel de consultare constituţională legată de formarea noului Guvern şi vom face publică oferta noastră de premier independent, pentru a rezolva criza politică provocată de Traian Băsescu şi Mircea Geoană", a conchis liderul PNL.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că dacă moţiunea de cenzură va trece, PSD se va orienta spre PNL, pentru un Guvern de tehnocraţi, iar dacă şeful statului îl va nominaliza premier tot pe Emil Boc, PSD şi PNL vor merge la Traian Băsescu pentru a declara că formează transparent o majoritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici