Geoană: Mergem cu PNL la Băsescu să declarăm că facem majoritate, dacă Boc e nominalizat iar premier

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că dacă moţiunea de cenzură va trece, PSD se va orienta spre PNL, pentru un Guvern de tehnocraţi, iar dacă şeful statului îl va nominaliza premier tot pe Emil Boc, PSD şi PNL vor merge la Traian Băsescu pentru a declara că formează transparent o majoritate.

15 afișări
Imaginea articolului Geoană: Mergem cu PNL la Băsescu să declarăm că facem majoritate, dacă Boc e nominalizat iar premier

Geoană: Mergem cu PNL la Băsescu să declarăm că facem majoritate, dacă Boc e nominalizat iar premier (Imagine:Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

El a făcut aceste declaraţii într-un interviu difuzat, sâmbătă, la TVR 1, în emisiunea "De la Est la Vest".

Geoană a spus, răspunzând unei întrebări, că PSD se va orienta spre PNL dacă moţiunea de cenzură va trece.

"Vom merge în principal către PNL, al doilea partid mare din opoziţia actuală din Parlamentul României şi le vom propune crearea unei majorităţi în Parlament, pentru că avem 54-55% din numărul de voturi din Parlament, în zona aceasta, care să susţină un Guvern de foarte buni specialişti şi care să se ocupe: unu - de asigurarea unui climat corect al derulării alegerilor prezidenţiale şi care să facă o politică foarte competentă în zona economică", a spus Geoană.

Întrebat ce vor face PNL şi PSD dacă preşedintele Băsescu îl va nominaliza tot pe Emil Boc drept premier, în eventualitatea în care moţiunea de cenzură va fi aprobată, Geoană a răspuns: "Vom vedea la momentul potrivit. Dar amintesc faptul că domnul Băsescu a repetat aproape obsesiv în perioada Guvernului Tăriceanu II că un Guvern trebuie să aibă o majoritate transparentă. Vom merge şi vom spune domnului preşedinte că există o majoritate transparentă în Parlament, formată din PSD şi PNL, şi în mod evident răspusul domniei sale va trebui să fie unul cât de cât coerent cu ceea ce a spus anul trecut".

El a spus că va avansa celor de la PNL formarea unei majorităţi, cu care cele două partide să propună "un Guvern de foarte buni specialişti, cu un prim-ministru - un om de calitate care să aibă credibilitate publică". El a menţionat, în legătură cu premierul, că "sunt câteva nume, dar acest lucru trebuie făcut după ce ajungem la un punct de vedere comun cu cei de la PNL".

"Pentru aceste 60 de zile până la turul II - pentru că va fi un Guvern până la 6 decembrie în mod cert - înclinaţia pe care o am este aceea de a spune că mai degrabă tehnocraţi de foarte bună calitate", a declarat liderul PSD întrebat dacă pe lista de premieri sunt tehnocraţi sau oameni politici.

El a mai spus că un guvern de tehnocraţi ar fi o idee bine primită în mediul extern.

Întrebat cum comentează zvonurile care circulă "prin presă, pe la analişti" potrivit cărora UDMR va vota împotriva moţiunii de cenzură şi mulţi parlamentari PSD ar fi trecut de partea PDL, Geoană a răspuns că "este zonă de intoxicare la maximum zilele acestea" şi că acest lucru nu îl surprinde, pentru că dovedeşte, în opinia sa, "disperarea regimului Băsescu-Boc".

"Întrebarea principală este dacă UDMR-ul într-adevăr votează moţiunea de cenzură. Au iniţiat-o, în mod normal ar trebui să o voteze. Deci dacă UDMR votează această moţiune de cenzură, Guvernul pică marţi. Punct şi de la capăt", a spus Geoană, adăugând că informaţia că ar exista parlamentari PNL şi PSD care ar vota altfel decât le indică partidul ar fi o intoxicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici