Orban: Inculpatul Ponta nu este în măsură să dea certificate de cinste

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, i-a transmis premierului Ponta că este ultimul care ar putea da certificate de cinste, având în vedere că este inculpat pentru fapte de corupţie.

450 afișări
Imaginea articolului Orban: Inculpatul Ponta nu este în măsură să dea certificate de cinste

Orban: Inculpatul Ponta nu este în măsură să dea certificate de cinste (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Victor Ponta vorbeşte de funie în casa spânzuratului. Singurul premier din întreaga lume civilizată inculpat pentru fapte de corupţie nu este în măsură să dea certificate de cinste", a declarat Ludovic Orban, pentru MEDIAFAX, reacţionând astfel faţă de afirmaţiile lui Ponta potrivit cărora refuzul preşedintelui de a-l numi pe Mihai Fifor la Transporturi este nejustificat, având în vedere că acest portofoliu a fost deţinut în trecut de liberalul Ludovic Orban, iar Fifor este de o mie de ori mai cinstit.

Liderul PNL a mai precizat că "preşedintele nu a ridicat obiecţii legate de cinstea lui Fior, ci de pregătirea profesională a acestuia". După câte propuneri paralele cu domeniul de activitate a făcut Ponta, neîncrederea preşedintelui este justificată, a mai spus Orban.

"Ştiu că Victor Ponta este obsedat de mine, dar dacă are insomnii, îi recomand să-şi numere oile din Parlament", a conchis prim-vicepreşdintele PNL.

Premierul Ponta a declarat, miercuri, că respingerea propunerii pentru Transporturi de către Iohannis este o chestiune de "ambiţie", adăugând că preşedintele nu are competenţa necesară să evalueze nominalizarea şi nu poate refuza a doua propunere pe care PSD a făcut-o ulterior, în persoana lui Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

"M-am obişnuit cu chestia asta de la Traian Băsescu. Iohannis e profesor de istorie (de fizică-n.r), e competent sau ce? Mă îndoiesc ca Iohannis este specialist in Transporturi", a comentat Ponta.
El a amintit că, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, orice altă propunere va face preşedintele va trebui să o accepte. "Portofoliul este a PSD. Mâine la CEx se va stabili cine va fi", a mai spus Ponta.

"Mă gândeam pe cine a avut PNL la Transporturi...Ludovic Orban. Hai să fim serioşi. Cred că este de o mie de ori mai cinstit Fifor", a mai declarat Ponta.

Preşedintele a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare, informează Administraţia Prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici