Orban: Numirea lui Greblă la SGG nu e întâmplătoare. E legată de OUG privind amnistia şi graţierea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu consideră că este întâmplătoarea numirea fostului judecător al CCR, Toni Greblă, la conducerea Secretariatului General al Guvernului, ea având legătură cu Ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

1202 afișări
Imaginea articolului Orban: Numirea lui Greblă la SGG nu e întâmplătoare. E legată de OUG privind amnistia şi graţierea

Orban: Numirea lui Greblă la SGG nu e întâmplătoare. E legată de OUG privind amnistia şi graţierea

"Am luat în dezbatere poziţia PNL privitoare la noua tentativă a PSD de emiterea unei ordonanţe privind amnistia şi graţieirea. Nu putem să trecem cu vederea că a fost numit la Secretariatul General al Guvernului domnul Toni Greblă, cunoscut pentru problemele în justiţiei, încă din perioada când era judecător al CCR. Nu putem să credem că numirea sa este întâmplătoare şi nu are legătură cu ordonanţa privind amnistia şi graţierea", a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL care a a avut loc luni la Parlament.

Decizia privind numirea fostului judecător CCR Toni Greblă în funcţia de secretar general al Guvernului a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial, demersul fiind anunţat de liderul PSD, Liviu Dragnea, în şedinţa CEx al partidului de vineri.

Decizia premierului Viorica Dăncilă pentru numirea lui Toni Greblă în funcţia de secretar general al Guvernului a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea confirmase numirea fostului judecător CCR, la Secretariatul General al Guvernului.

"Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD şi după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că doreşte să îl pună pe domnul Greblă. A avut o discuţie cu dumnealui. Mâine se va întâmpla. Cred că e o soluţie foarte bună. E un om foarte pregătit şi de mare valoare", a confirmat Liviu Dragnea, duminică seară la Antena 3.

Pe 11 mai a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei (ÎCCJ) a decis să-l achite pe fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia. Decizia magistraţilor instanţei supreme nu este definitivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici