Orban: Şefimea şi-a tras pensii nesimţite. Trebuie să vedem cum le putem recalcula

Premierul României, Ludovic Orban a declarat marţi, în şedinţa de Guvern, că trebuie recalculate "pensiile nesimţite" ale şefilor care şi-au umflat salariul înainte să iasă la pensie şi au cumulat o pensie mai mare decât plafonul, adică salariul brut.

624 afișări
Imaginea articolului Orban: Şefimea şi-a tras pensii nesimţite. Trebuie să vedem cum le putem recalcula

Orban: Şefimea şi-a tras pensii nesimţite

"Trebuie să vedem cum putem asigura recalcularea pensiilor nesimţite care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor pentru a se ajunge la o pensie mai mare decât cât e plafonul acum, adică salariul brut, trebuie să corectăm aceste nedreptăţi pentru că provoacă o nemulţumire profundă inclusiv pentru cadrele militare, pentru jandarmi, pentru că şefimea şi-a tras pensii nesimţite profitând de portiţele din actul legislativ şi aşa ne-am trezit cu pensii de 15.000, 20.000, care sunt chiar o sfidare la adresa unui om care a muncit o viaţă şi la finalul unei cariere de 35-40 de ani nu are o pensie cât de cât rezonabilă.", a declarat premierul Ludovic Orban.

Pensiile speciale au fost eliminate, marţi în şedinţa Camerei Deputaţilor din Parlament, cu 247 de voturi pentru şi 21 de abţineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcand militarii şi poliţiştii.

"Solutiile trebuie cântărite foarte bine, analizate foarte bine, trebuie studiată foarte bine baza legală şi constituţională şi nu uitaţi de analiza comparativă a sistemelor publice de pensii din ţările europene pe care le-am convenit.”, a subliniat Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici