Orban: Tăriceanu ne-a comunicat că a fost sunat de Băsescu

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, după şedinţa BPN al partidului, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu le-a comunicat colegilor că a fost sunat de Traian Băsescu şi că au avut o discuţie, Orban refuzând să dea mai multe detalii.

78 afișări
Imaginea articolului Orban: Tăriceanu ne-a comunicat că a fost sunat de Băsescu

Orban: Tăriceanu ne-a comunicat că a fost sunat de Băsescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto/Publimedia)

Răspunzând unei întrebări privind informaţiile vehiculate potrivit cărora unii liberali, printre care fostul lider PNL, ar fi fost contactaţi de Băsescu, Orban a răspuns că fostul premier le-a comunicat colegilor că a fost sunat de preşedinte.

"Şi ne-a spus, aşa, că au avut o discuţie ... Mă bucur că n-am fost sunat eu", a spus Orban, susţinând că nici preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu a fost contactat.

El a menţionat că ar prefera să nu răspundă altor întrebărilor privind respectiva discuţia.

"Mă bucur că pe mine nu m-a sunat preşedintele României, pentru că, în mod evident, în politică trebuie să fii consecvent", a continuat Orban. El a mai spus că faptul că de patru ani "PNL e victima unei opresiuni sistematice şi în afara legii care a fost generată de Traian Băsescu, instituţiile statului şi camarila controlată de Băsescu, faptul că Băsescu nu are nimic comun cu valorile dreptei europene", în ceea ce îl priveşte îl îndreptăţeşte să susţină în continuare că Băsescu nu poate fi un partener pentru PNL.

"E adevărat, azi domnul Tăriceanu ne-a comunicat că a fost sunat de fostul preşedinte al României şi ne-a spus, aşa, că au avut o discuţie (...). Poate o mai fi sunat Traian Băsescu şi pe alţii. Pe domnul Antonescu, pe mine, pe doamna Norica Nicolai nu ne-a sunat. În momentul de faţă nu putem spune că PNL are vreo ofertă din partea PD", a subliniat Orban.

Călin Popescu Tăriceanu consideră că ar fi nejustificată graba din partea liderilor liberali privind luarea deciziilor în acest moment, menţionând necesitatea unei soluţii politice care să nu se bazeze exclusiv pe "ura împotriva lui Băsescu", dar şi că PNL nu trebuie să fie "căţeluş al PSD".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici