Orban: Terasele vor închise, după ora 23:00, în fiecare zi. Multe sunt ”cluburi mascate”

  • Ludovic Orban a anunţat, la începutul şedinţei de guvern, că s-a decis ca terasele să fie închise, după ora 23:00
  • Fiecare judeţ poate decide dacă introduce sau nu obligativitatea purtării măştii de protecţie în aer liber.
2948 afișări
Imaginea articolului Orban: Terasele vor închise, după ora 23:00, în fiecare zi. Multe sunt ”cluburi mascate”

Ludovic Orban a anunţat, la începutul şedinţei de guvern, că s-a decis ca terasele să fie închise, după ora 23:00, în fiecare zi, până la ora 06:00, pentru că multe dintre ele se transformă, pentru că nu se respectă distanţarea socială, în ”cluburi mascate”.

Fiecare judeţ poate decide dacă introduce sau nu obligativitatea purtării măştii de protecţie în aer liber.

”Ppropunerea CNSU este de a impune obligativitatea purtării măştii şi în aer liber, în anumite spaţii, în anumite intervale orare, unde nu se poate asigura distanţa minimă de protecţie de 1,5 metri. Este vorba despre pieţe, care sunt aglomerate, unde se formează cozi, unde interacţiunea este foarte apropiată. Este vorba de faleze, am dat exemplul Galaţiului, acolo e o aglomeraţie în weekend în care nu poţi să păstrezi distanţa. Este vorba despre târguri, despre localităţi, unde se fac evenimente de ziua localităţii. De asemenea, pe peroanele gărilor, în staţii, unde se aşteaptă mijlocul de transport.

Noi permitem adoptarea unor astfel de decizii la propunerea DSP. Ele se vor dispune loco, Comitetul Judeţean dispune obligativitatea portului măştii.”, a declarat Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici