Organizaţiile PDL vor veni cu propuneri de alianţe,care să nu se numească "Mişcarea Populară"

Colegiul Director al PDL a decis ca într-o săptămână organizaţiile judeţene să vină cu propuneri de alianţe, care să nu se numească "Mişcarea Populară", au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

719 afișări
Imaginea articolului Organizaţiile PDL vor veni cu propuneri de alianţe,care să nu se numească "Mişcarea Populară"

Organizaţiile PDL vor veni cu propuneri de alianţe,care să nu se numească "Mişcarea Populară" (Imagine: Bogdan maran/Mediafax Foto)

Sursele citate au precizat că este posibil ca alianţele electorale care ar urma să se constituie la nivel local, de către PDL cu alte formaţiuni, să aibă denumiri diferite.

Acest lucru se va discuta însă săptămâna viitoare, în funcţie de propunerile care vin de la nivelul judeţelor şi de partenerii pe care PDL îi poate avea în plan local.

Reprezentanţii PDL au discutat timp de mai multe ore despre alegerile locale, 21 de organizaţii, din totalul de 42, arătând că ar vrea să încheie alianţe la nivel judeţean. Conform surselor citate, din dezbateri a reieşit însă faptul că fiecare organizaţie judeţeană are specificul său şi că, pe plan local, în unele judeţe PDL ar fi dorit să facă alianţă cu PER şi PNŢCD, în alte judeţe cu PNŢCD şi Partida Romilor sau doar cu PNŢCD, neputându-se ca aceste alianţe locale să poată purta o denumire unică, de "Mişcare Populară".

Potrivit surselor citate, o alianţă electorală, din punct de vedere legal, care să aibă siglă şi denumire unitare, trebuie să conţină aceleaşi formaţiuni politice pe tot cuprinsul ţării.

Concluzia dezbaterilor a fost să se meargă în alegerile locale sub denumirea partidului, iar organizaţiile locale să aibă libertatea de a forma alianţe electorale, la nivelul judeţelor, alianţe care să nu aibă însă denumire şi siglă unitare.

La Colegiul Director, reprezentanţii PDL Bucureşti au anunţat că organizaţia va merge în alegerile locale cu alianţă între PDL şi UNPR, au precizat sursele citate.

Organizaţiile judeţene urmează să transmită Biroului Permanent Naţional la PDL, până la şedinţa de săptămâna viitoare, protocolalele privind alianţele, în cazul în care intenţionează să facă aceste alianţe.

Colegiul Director al PDL s-a reunit, duminică, pentru a discuta legat de alegerile locale.

Deputatul Cezar Preda, preşedinte al organizaţiei PDL Buzău, preciza duminică după-amiază, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii partidului se reunesc, de la ora 16.00, în Colegiul Director, pentru ca fiecare organizaţie să informeze conducerea PDL cum merge în alegerile locale, adică dacă va prefera sigla partidului sau o mişcare populară la nivelul judeţului.

Preda a menţionat că, duminică, în toată ţara, au avut loc şedinţe ale Birourilor Permanente ale organizaţiilor PDL, în care acestea au decis cum vor merge în alegerile locale. "Astăzi am avut Birouri Permanente în toată ţara, iar la Colegiul Director urmează să anunţăm fiecare judeţ cum mergem în alegeri, dacă mergem pe varianta unei mişcări populare sau sub sigla partidului", explica Cezar Preda.

Reprezentanţi ai PDL au venit iniţial, duminică, la sediul partidului din Aleea Modrogan, însă au plecat, la scurt timp, cu mai multe microbuze, la o vilă de protocol din Capitală. Membrii PDL au sosit la sediul din Aleea Modrogan în jurul orei 16.00, câţiva dintre ei făcând scurte declaraţii la sosire. După aproximativ 20-30 de minute, unii dintre ei au fost văzuţi în microbuze care plecau din Aleea Modrogan.

O reuniune a Colegiului Director al PDL a avut loc şi în urmă cu o săptămână.

La finalul şedinţei de duminica trecută, preşedintele PDL Emil Boc declara că partidul nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea "Mişcarea Populară", cu sigla inima.

Emil Boc a precizat că decizia Colegiului Director este ca PDL să nu încheie la nivel naţional niciun fel de alianţe pentru alegerile locale, dar va lăsa la latitudinea organizaţiilor judeţene ale partidului să decidă dacă vor încheia, pentru maximizarea rezulatelor, alianţe judeţene cu alte formaţiuni politice.

El a spus că dacă organizaţiile judeţene vor decide să încheie alianţe pe plan local, acestea se vor face sub denumirea "Mişcare Populară", cu sigla inima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici