Paleologu: Udrea e o porumbiţă. Ar fi extraordinară ca prim-vicepreşedinte în echipa mea de conducere

Theodor Paleologu a declarat, joi seară, că ar fi un preşedinte de partid care ar aduce mai multă "pace şi degajare" în PDL întrucât nu are poliţe de plătit şi "partizani de satisfăcut", adăugând că şi-ar dori ca Elena Udrea, "o porumbiţă", să fie unul dintre prim-vicepreşedinţii partidului.

847 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Udrea e o porumbiţă. Ar fi extraordinară ca prim-vicepreşedinte în echipa mea de conducere

Paleologu: Udrea e o porumbiţă. Ar fi extraordinară ca prim-vicepreşedinte în echipa mea de conducere (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a declarat, joi seară, la Craiova, că, deşi are şanse puţine de a câştiga şefia PDL, ar fi un preşedinte potrivit pentru partid întrucât ar aduce mai multă pace, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu-mi dau seama foarte bine ce şanse am. Am şanse foarte puţine, dar dacă ne bazăm pe Sfântul Duh şansele s-ar putea să fie mai mari. Ipoteza este puţin probabilă. Ar fi un caz fericit care ar aduce mai multă pace şi mai multă degajare în partid, ar detensiona mult mai mult starea din partid, pentru că eu nu am nici partizani de satisfăcut, nici poliţe de plătit. Este o ipoteză puţin probabilă", a afirmat Paleologu.

Întrebat de ce s-a mai înscris în competiţia internă pentru şefia PDL dacă apreciază că adjudecarea alegerilor de către el reprezintă o "ipoteză puţin probabilă", Theodor Paleologu a spus: "Vi se pare că în viaţă trebuie să faci numai lucruri la care mergi la sigur? Lucrurile importante trebuie să încerci de mai multe ori. Eu, ca să intru la Ecole Nationale Superieure, la Paris, am încercat de trei ori. Sunt un om încăpăţânat. Poate pentru conducerea partidului încerc de mai puţine ori".

Fostul ministru al Culturii spune că, dacă ar câştiga şefia PDL, şi-ar dori ca cele două posturi de prim-vicepreşedinte să fie ocupate de câte un reprezentant al celor două tabere: Vasile Blaga şi Emil Boc.

"Dacă aş fi preşedinte al partidului aş conduce cu doi din fiecare tabără pe post de prim-vicepreşedinte. Totul ar fi echilibrat şi nimeni nu ar avea nimic de pierdut cu mine. Realmente nimeni nu ar avea de pierdut şi aş ţine cont de cele mai bune propuneri din fiecare parte. Sunt de acord în mare măsură cu ceea ce propune Vasile Blaga, dar şi preiau lucruri importante din moţiunea lui Emil Boc. Aş fi un om de echilibru", a precizat Theodor Paleologu.

Întrebat pe cine ar agrea pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte din cele două tabere, deputatul PDL a spus: "Să luăm în ordinea semnăturilor. Ar fi Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde, dintr-o parte. Sau poate Sorin Frunzăverde şi Constantin Ostaficiuc. Iar de dincolo, domnul Boc nu cred că o să vrea. Poate domnul Flutur, domnul Oltean".

Întrebat dacă pe Elena Udrea şi-ar dori să o aibă în echipa sa de conducere pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, Theodor Paleologu a spus: "A, da! Este o porumbiţă! Ar fi extraordinară, numai să vrea ea. Acestea sunt însă glume".

Afirmaţia sa vine în contextul în care deputatul PDL Theodor Paleologu a prezentat, joi, membrilor PDL Dolj două variante de siglă a formaţiunii democrat-liberale, pe care erau desenate un porumbel şi o porumbiţă, acestea fiind făcute cadou lui Radu Berceanu.

"Porumbelul şi porumbiţa exprimă egalitatea de şanse dintre bărbat şi femeie. Iată şi răspunsul meu la egalitatea de şanse. Mai poate fi vorba şi de demografie, şi ne interesează problema demografiei", a explicat Paleologu prezenţa porumbiţei şi a porumbelului de pe propunerea de siglă a PDL.

Fostul ministru al Culturii a mai precizat că şi-ar dori ca la Convenţia Naţională a PDL din 14 mai să fie prezente "cât mai multe porumbiţe delegate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici