Pambuccian, despre Guseth: Ana Pauker a vorbit şi parlamentarii au votat-o, Cioloş a fost responsabil schimbând-o

Liderul deputaţilor aparţinând minorităţilor, Varujan Pambuccian, a declarat marţi că, în urma audierii Cristinei Guseth pentru portofoliul Justiţiei, s-a hotărât să nu mai voteze Cabinetul Cioloş, însă s-a răzgândit după ce premierul a retras-o în mod "responsabil", criticând însă votul juriştilor.

579 afișări
Imaginea articolului Pambuccian, despre Guseth: Ana Pauker a vorbit şi parlamentarii au votat-o, Cioloş a fost responsabil schimbând-o

Pambuccian, despre Guseth: Ana Pauker a vorbit şi parlamentarii au votat-o, Cioloş a fost responsabil schimbând-o (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dacă aş fi vorbit ieri, aş fi spus ca acordăm Guvernului un cec în alb. Asta însemnând că plecăm de la premisa de încredere şi mai vedem. Dacă aş fi vorbit azi-noapte, aş fi spus că nu votăm acest Guvern. Vorbesc în dimineaţa aceasta şi vă spun ca îl vom vota pentru că acolo unde noi, stimaţi colegi, am dat dovada unei iresponsabilităţi pe care nu o înţeleg, omul acesta a dat dovadă de responsabilitate", a spus Pambuccian, comentând audierile de luni ale Cristinei Guseth în faţa comsiilor juridice.

Pambuccian a vorbit în termeni duri despre propunerea iniţială pentru portofoliul Justiţiei, numind-o pe Gusseth "Ana Pauker".

"Aseară am văzut-o pe Ana Pauker vorbindu-vă dumneavoastră, celor din Comisia Juridică, vorbindu-vă gângav, vorbindu-vă poticnit, vorbindu-vă împotriva libertăţii şi democraţiei şi aţi votat-o. Aţi făcut lucrul acesta negândind că Parlamentul este ultima redută pe care o are o naţiune în faţa dictaturii", a spus Pambuccian, în legătură cu avizul pozitiv dat de Comisiile juridice.

Liderul deputaţilor aparţinând minorităţilor a subliniat că Dacian Cioloş a dat dovadă de "responsabilitate" pentru retragerea Cristinei Guseth, motiv pentru care grupul său îl va susţine, mai ales după ce parlamentarii au ratat un moment de a pune interesul României deasupra luptelor şi negocierilor politice. "Eu aşteptam să văd momentul acesta de la dumneavoastră, stimaţi colegi, şi nu l-am văzut. Şi l-am văzut din partea unui om care nu trebuia să facă gestul pe care l-a făcut. A dovedit atât de multă responsabilitate încât îl sprijin şi eu şi grupul meu parlamentar", a spus Pambuccian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici