Parlamentul a votat prelungirea activităţii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 / PNL şi PMP s-au opus

Parlamentul a votat, miercuri, modificarea Hotărârii privind constituirea Comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 pentru ca membrii care lipsesc de la şedinţe să poată fi înlocuiţi, iar termenul de depunere a raportului să fie prelungit cu 60 de zile, PNL şi PMP opunându-se.

208 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a votat prelungirea activităţii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 / PNL şi PMP s-au opus

Parlamentul a votat prelungirea activităţii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 / PNL şi PMP s-au opus

“Având în vedere complexitatea activităţii Comisiei de anchetă , numărul mare al persoanelor invitate şi audiate, verificarea documentelor ce trebuiesc analizate de către membrii comisiei şi elaborarea raportului final”, majoritatea parlamentară a solicitat ca membrii titulari sau membrii i supleanţi care absentează de la lucrările Comisiei să poată fi înlocuiţi de un alt deputat/senator din acelaşi grup parlamentar, pe baza împuternicirii semnate de liderul grupului parlamentar respective, iar termenul de depunere a raportului să fie prelungit cu 60 de zile”, potrivit raportului supus aprobării plenului.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a susţinut că liberalii se vor opune extinderii termenului de depunere a raportului comisiei de anchetă.

Raluca Turcan a afirmat că, recent, Regulamentul comsiei a fost modificat pentru ca parlamentarii care participă la şedinţele comisie să aibă cheltuielie de transport decontate din bani publici.

“PNL nu susţine prelungirea termenului. (…)Parchetul General a clasat dosarul alegerilor din 2009. Am spus de la început că este doar o fumigenă pentru a distrage atenţia de la lucruri importante”, a susţinut Raluca Turcan.

Şi PMP s-a opus în plen prelungirii termenului de depunere a raportului.

Modificările propuse au fost adoptate cu 207 “pentru”, 101 “împotrivă”, iar 12 parlamentari nu au votat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici