Video Lista miniştrilor din Guvernul Mihai Tudose, aprobată în CExN al PSD. Cine sunt noile nume din Executiv

Lista miniştrilor care vor face parte din Cabinetul lui Mihai Tudose a fost aprobată în şedinţa CExN al PSD, urmând ca joi miniştrii propuşi să fie audiaţi în comisiile parlamentare, apoi să se dea votul de încredere în plenul Parlamentului. S-a înregistrat o singură abţinere, cea a deputatului PSD Nicolae Bănicioiu, care este şi vicepreşedinte al partidului, au precizat surse din partid.

22176 afișări

UPDATE 14:40

Guvernul MIhai Tudose, aprobat în sedinţa CExN

Prim-ministru: Mihai Tudose

Viceprim-ministru fără minister: Marcel Ciolacu

Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale: Sevil Shaideh

Viceprim-ministru, ministrul Mediului: Graţiela Gavrilescu (ALDE)

Ministrul Afacerilor Interne: Carmen Dan

Ministerul Economiei: Mihai Fifor

Ministerul Finanţelor: Ionuţ Mişa

Ministerul pentru IMM-uri şi Mediu de Afaceri: Ilan Laufer

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene: Victor Negrescu

Ministru delegat pentru Foduri Europene: Rovana Plumb

Ministerul Educaţiei: Liviu Pop

Ministerul Cercetării: Lucian Georgescu

Ministerul pentru Dialog Social: Gabriel Petrea

Ministerul Justiţiei: Tudorel Toader

Ministrul Sănătăţii: Florian Bodog

Ministrul Afacerilor Externe: Teodor Meleşcanu (ALDE)

Ministrul Energiei: Toma Petcu (ALDE)

Ministerul Apărării: Adrian Ţuţuianu

Ministerul Apelor şi Pădurilor: Doina Pană

Ministrul Agriculturii: Petre Daea

Ministrul Muncii: Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Transpoturilor: Răzvan Cuc

Ministerul Comuncaţiilor: Lucian Şova

Ministerul Culturii: Lucian Romaşcanu

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul: Viorel Ilie (ALDE)

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni: Andreea Păstârnac

Ministrul Turismului: Mircea Dobre

Ministrul Tineretului: Marius Dunca

UPDATE 14:33 Lista miniştrilor din Cabinetul Mihai Tudose, aprobată în CExN al PSD

Lista miniştrilor care vor face parte din Cabinetul lui Mihai Tudose a fost aprobată în şedinţa CExN al PSD, urmând ca joi miniştrii propuşi să fie audiaţi în comisiile parlamentare, apoi să se dea votul de încredere în plenul Parlamentului.

UPDATE 14:15 Senatorul PSD Mihai Fifor ar urma să preia ministerul Economiei, potrivit unor surse din PSD, în timp ce deputatul Marcel Ciolacu va fi vicepremier fără portofoliu.

De asemenea, potrivit surselor citate, senatorul PSD Liviu Pop va merge la ministerul Educaţiei, în timp ce deputatul PSD Lucian Şova va prelua portofoliul Comunicaţiilor.

Sursele citate au mai spus că senatorul PSD Adrian Ţuţuianu va prelua ministerul Apărării, iar Doina Pană va merge la ministerul Apelor şi Pădurilor.

Ministerul Culturii va fi preluat de Lucian Romaşcanu, iar Ilan Laufer va prelua ministerul pentru IMM-uri şi Mediu de afaceri.

La celelalte ministere se păstrează actualii miniştri.

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, înaintea CExN al PSD, că lista miniştrilor care vor face parte din Guvernul Tudose este definitivată, ea menţionând că există şi miniştri noi, dar şi miniştri care îşi menţin portofoliile.

Întrebată dacă lista miniştrilor e definitivată, Firea a răspuns: „Da. Sunt şi doamne şi domni miniştri care îşi păstrează portofofiile, sunt şi doamne şi domni miniştri noi în acest Cabinet. Aşa este şi normal, pentru că ne dorim o dinamizare a activităţii Guvernului, ne dorim o schimbare în bine”.

Ea a arătat că nu există miniştri independenţi sau tehnocraţi în noul Cabinet, toţi fiind membri PSD sau ALDE.

Întrebată dacă Tudorel Toader, care ar putea prelua din nou portofoliul Justiţiei, este membru de partid, Firea a spus: „E, aşa cum ştiţi, asumat de colegii de la ALDE şi este decizia domniilor lor dacă îl vor şi convinge să intre în această formaţiune politică sau nu. E asumat de coaliţie”.

Firea a mai spus că există modificări în structura Guvernului.

„Sunt câteva modificări la câteva dintre ministere”, a spus Firea, dând exmplul ministerului Fondurilor Europene.

CExN al PSD s-a reunit, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a valida componenţa şi structura Guvernului Tudose.


De dimineaţă s-a vorbit despre primele modificări în componenţa Guvernului Tudose

Senatorul PSD Mihai Fifor ar urma să preia Ministerul Economiei, potrivit unor surse din PSD, în timp ce deputatul Marcel Ciolacu va fi vicepremier fără portofoliu. De asemenea, potrivit surselor citate, senatorul PSD Liviu Pop va merge la Ministerul Educaţiei, în timp ce deputatul PSD Lucian Şova va deţine portofoliul Comunicaţiilor.

Sursele citate au mai spus că senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, ar putea fi propus pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, în Guvernul Tudose.

Doina Pană va merge la Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Ministerul Culturii va fi preluat de Lucian Romaşcanu, iar Ilan Laufer va prelua ministerul pentru IMM-uri şi Mediu de afaceri.

La celelalte ministere se păstrează actualii miniştri.

Ionuţ Mişa este un alt nume nou care ar putea face parte din Guvernul Tudose, el fiind vehiculat pentru preluarea portofoliului Finanţelor. Mişa este secretar de stat în ministerul de Finanţe şi a fost şeful Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, direcţia cea mai importantă din cadrul ANAF.

Înainte de Mişa, la Finanţe era vehiculat numele fostului ministru Eugen Teodorovici.

Pe de altă parte, Florian Bodog va fi menţinut, potrivit unor surse, la Ministerul Sănătăţii. Sorina Pintea, vehiculată pentru preluarea ministerului Sănătăţii, nu se va regăsi însă în lista finală a miniştrilor din Guvernul Tudose.

CExN al PSD s-a reunit miercuri pentru a valida lista miniştrilor din Guvernul Tudose.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici