Parlamentul European a amânat, pentru noiembrie, adoptarea rezoluţiei privind statul de drept în România

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat, joi pentru MEDIAFAX, că Parlamentul European amânat, pentru prima săptămână a lunii noiembrie, adoptarea rezoluţiei privind statul de drept în România.

794 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European a amânat, pentru noiembrie, adoptarea rezoluţiei privind statul de drept în România

Norica Nicolai: PE a amânat, pentru noiembrie, adoptarea rezoluţiei privind statul de drept în România

"Da, s-a luat decizia. Dar rezoluţia va fi făcută în comisia LIBE, comisia de drepturi şi libertăţi. Sunt mai multe şedinţe ale Comisiei LIBE. Prima este luni după-amiază, dar este întâlnirea cu prezenţa lui Frans Timmermans (prim-vicepreşedintele Comisiei Europene - n.r.)", a afirmat eurodeputatul ALDE, Norica Nicolai, joi pentru MEDIAFAX.

Întrebată de MEDIAFAX ce impact are asupra României adoptarea acestei rezoluţii, Nicolai a răspuns: "Este un document politic. Nu are niciun impact. Poate să conţină evaluarea asupra situaţiei statului de drept şi eventuale recomandări făcute României".

Pe 3 octombrie va avea loc în plenul Parlamentul European o dezbatere pe marginea protestelor violente din 10 august şi a statutului de drept în România, discuţie la care cutuma europeană prevede invitarea premierului ţării respective, în acest caz Viorica Dăncilă.

Surse europene au precizat pentru MEDIAFAX că în a doua săptămână a lunii octombrie, preşedintele Klaus Iohannis va susţine un discurs despre viitorul Uniunii Europene, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg e programat Iohannis să susţină un discurs. Acesta este şi motivul deciziei PE de a amâna adoptarea rezoluţiei, au adăugat sursele citate.

Pe 13 septembrie, europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan anunţa că Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre situaţia protestelor din 10 august din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie.

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat, marţi şi miercuri, o vizită la Bruxelles unde s-a întâlnit şi a discutat cu liderii grupurilor partidelor politice din Parlamentul European Şeful Executivului a participat, miercuri la Bruxelles, la reuniunea grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, premierul discutând cu aceştia despre protestele din 10 august şi reforma în domeniul justiţiei în România, potrivit Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici