Video Parlamentul s-a întrunit pentru citirea moţiunii de cenzură. În sală au fost doar 50 de parlamentari - VIDEO

Parlamentul s-a întrunit, joi, în şedinţă comună, pentru citirea moţiunii de cenzură a opoziţiei, prima împotriva Guvernului Ponta, deputatul PNL Eugen Nicolăescu fiind cel care a citit-o, deşi iniţial au fost informaţii că documentul va fi citit de Crin Antonescu.

789 afișări

Moţiunea de cenzură este intitulată “Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii".

Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Camerei Viorel Hrebenciuc care nu a anunţat care este prezenţa parlamentarilor şi niciun lider de grup nu a cerut verificarea cvorumului de şedinţă.

În sală au fost doar aproximativ 50 de parlamentari, majoritatea liberali. Din partea PSD au fost prezenţi liderii de grup, iar Guvernul a fost reprezentat de ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea.

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au decis, luni, ca moţiunea de cenzură depusă de opoziţie să fie citită în plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea să aibă loc în 26 mai, după alegerile europarlamentare.

Moţiunea de cenzură a fost depusă de 231 de parlamentari, fiind iniţiată de PNL, cu semnături din partea PDL, PMP şi PPDD.

Antonescu: Parlamentarii PNL sunt mobilizaţi şi sunt la plen. Important e votul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a venit, joi, la şedinţa de plen reunit convocată pentru citirea moţiunii de cenzură, el arătând că parlamentarii liberali sunt mobilizaţi şi sunt prezenţi şi că important este votul în ceea ce priveşte moţiunea.

Antonescu a admis că nu ştie dacă toţi parlamentarii liberali sunt prezenţi joi la plenul reunit.

„Nu ştiu dacă sunt chiar toţi, pentru că până la urmă important este cvorumul şi important este votul, la dezbatere şi la vot. Dar sunt mobilizaţi şi sunt aici”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a venit, joi, la ora 12.00, care a fost fixată pentru debutul citirii moţiunii de cenzură, şi a semnat listele de prezenţă alături de alţi câţiva parlamentari liberali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici