Partidul Mariei Grapini discută joi susţinerea lui Piedone. Grapini: Nu pot uita de Colectiv

Preşedintele Partidului Puterii Umaniste, Maria Grapini, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că va convoca o şedinţă a Biroului Executiv Central, unde se va discuta candidatura lui Cristian Popescu Piedone, menţionând că nu poate susţine un candidat asupra căruia planează suspiciuni în dosarul Colectiv

642 afișări
Imaginea articolului Partidul Mariei Grapini discută joi susţinerea lui Piedone. Grapini: Nu pot uita de Colectiv

Partidul Mariei Grapini discută joi susţinerea lui Piedone. Grapini: Nu pot uita de Colectiv (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

„Resping candidatura şi ca persoană, şi ca om politic, şi ca copreşedinte al PPU, şi ca cetăţean. M-am întors aseară de la Bruxelles şi vor face astăzi o şedinţă în jurul orei 14:00, sper să pot să adun repede Biroul Executiv Central şi vom lua în discuţie acest subiect. Eu am dat punctul meu de vedere personal (n.r. – publicat pe website-ul propriu), dar nici din postura de copreşedinte nu pot să girez. (…) Încercăm să clarificăm acest lucru în şedinţă. Punctul meu de vedere, indiferent de ce se decide, rămâne acelaşi pentru că e vorba despre nişte principii. Tot astăzi sper că vom da şi punctul de vedere, oficial, al partidului”, a declarat Grapini pentru MEDIAFAX.

Ea a adăugat că, peste patru ani, după ce Piedone îşi va rezolva problemele în justiţie, ar putea să îi susţină o eventuală candidatură, dar, în prezent, nu poate uita „cele 64 de cadavre” din clubul Colectiv.

„ Eu rămân la aceeaşi poziţie că cu drag peste patru ani după ce-şi rezolva problemele cu justiţia l-aş fi susţinut. Acum nu pot. (…) Am spus că nu trebuie să votăm sigla partidului, sau cât e de mare partidul, trebuie să votăm moralitatea şi calitatea omului. Eu am spus că şi preşedintele ar trebui să facă un pas înapoi dacă are probleme cu justiţia, nu pot acum să spun că facem excepţie pentru domnul Piedone. O fi corectă şi bună Olguţa Vasilescu sau alt candidat, dar dacă noi nu educăm cetăţenii că este bine să alegem omul asupra căruia nu planează nicio suspiciune atunci o să avem ce am avut şi până acum. Eu aş fi duplicitară să spun că facem o excepţie pentru Piedone. Eu am făcut în Timişoara acel eveniment cu Dan Puric pentru a susţine un supravieţuitor din Colectiv. Nu pot să uit de cele 64 de cadavre şi să susţin un candidat care nu şi-a elucidat… este sau nu este implicat în acea situaţie tragică”, a concluzionat Grapini.

Cristian Popescu Piedone a anunţat că a decis să se înscrie în Partidul Puterii Umaniste şi să candideze din partea acestei formaţiuni la Primăria Sectorului 4. Piedone a reluat strângerea de semnături, după ce Tribunalul Bucureşti a decis să îi respingă cererea de candidatură, pe motiv că jumătate din semnături erau incomplete.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici