Paul: PDL a strâns 90 de semnături pentru moţiunea de cenzură, mai trebuie 54. PNL să se decidă

PDL a strâns până în prezent 90 de semnături pentru moţiunea de cenzură "Guvernul Ponta III - România fără viitor!" şi mai are nevoie de 54 pentru a o depune la Parlament, a declarat, miercuri, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul, arătând că PNL are 48 de ore pentru a o semna.

285 afișări
Imaginea articolului Paul: PDL a strâns 90 de semnături pentru moţiunea de cenzură, mai trebuie 54. PNL să se decidă

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Până în prezent, PDL a adunat 37 de semnături de la Camera Deputaţilor din partea PDL, 20 de semnături de la Senat de la colegii din PDL, 19 semnături ale celor neafiliaţi, 14 semnături de la colegi din PPDD. În total, am adunat 90 de semnături, mai avem nevoie de 54 de semnături pentru a putea depune această moţiune de cenzură în Parlament. Prin urmare, PNL mai are încă 48 de ore la dispoziţie să decidă unde se află, în opoziţie sau la putere", a declarat Andreea Paul, într-o conferinţă de presă.

VEZI AICI TEXTUL MOŢIUNII

Ea a arătat că, dacă liberalii nu semnează moţiunea de cenzură, atunci aceştia "confirmă ceea ce se întâmplă acum, că sunt la putere, prin intermediul funcţiilor în structurile statului din teritoriu, că rămân la putere pentru a fi apăraţi de justiţie".

"PDL a iniţiat moţiunea de cenzură «Guvernul Ponta III - România fără viitor!». Cine nu face moţiune de cenzură la o angajare de răspundere a Guvernului format acum din PSD, UDMR, PC şi UNPR nu este în opoziţie! Cine nu participă la consensul politic al opoziţiei este cu un picior la putere!", a mai spus Paul.

Ea l-a criticat pe liderul PNL Crin Antonescu, care spunea că programul de guvernare "este prea neserios pentru a se deranja să semneze o moţiune de cenzură".

"Ieri a devenit clar pentru toată lumea că PNL susţine noul Guvern Ponta III, susţinere mascată în spatele ironiilor lui Crin Antonescu la adresa fostului său coleg de guvernare. Pe faţă liderul PNL se declară neajutorat, ne spune că programul de guvernare este prea neserios pentru a se deranja domnul Antonescu să scrie sau să-şi pună semnăturile pe o moţiune de cenzură", a adăugat Andreea Paul.

În legătură cu intenţia PNL de a depune o moţiune de cenzură în viitor pe tema măsurilor economice, Andreea Paul a arătat că în Parlament sunt o serie de proiecte de lege iniţiate de PDL privind diminuarea TVA , a cotei unice şi eliminarea taxei pe stâlp şi din acest motiv nu trebuie o moţiune de cenzură pe această temă, ci doar ca proeictele de lege respective să fie adoptate de forul legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici