PC: Premierul să spună ce s-a întâmplat cu sumele alocate în 2008 pentru amenajarea zonelor inundate

PC îi cere public premierului Emil Boc să spună ce s-a întâmplat cu suma de 8,5 milioane de euro alocată în 2008 pentru amenajarea zonelor afectate de inundaţii şi îi transmite preşedintelui Traian Băsescu că nu populaţia minte, ci el minte, a declarat, luni, liderul PD Daniel Constantin.

16 afișări
Imaginea articolului PC: Premierul să spună ce s-a întâmplat cu sumele alocate în 2008 pentru amenajarea zonelor inundate

PC: Premierul să spună ce s-a întâmplat cu sumele alocate în 2008 pentru amenajarea zonelor inundate (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Constantin a spus, la o conferinţă de presă, că l-a văzut pe Traian Băsescu "tranformând băile de mulţime în certuri cu populaţia, certând populaţia ca şi cum ea este vinovată de situaţia dezastruoasă în care se află zonele inundate".

"Vreau să-i spun preşedintelui Traian Băsescu că nu populaţia minte, domnule preşedinte, ci dumneavoastră minţiţi şi aleşii locali care i-au minţit în campania electorală din 2008-2009, pentru că oamenii au crezut atunci în dumneavoastră că se vor face aceste reparaţii la diguri şi au crezut în fondurile alocate, pin hotărâre de Guvern, de către premierul Călin Popescu Tăriceanu. Cerem public premierului Emil Boc să ne spună ce s-a întâmplat cu cele 8,5 milioane de euro alocaţi pentru amenajarea zonelor afectate în 2008", a spus liderul PC.

Daniel Constantin a arătat că nu se ştie ce s-a întâmplat cu aceşti bani şi ar fi util un răspuns pentru populaţie.

PC organizează, în judeţele afectate de inundaţii, grupuri de voluntari pentru a-i ajuta pe oameni să înlăture efectele apelor, iar la primăria sectorului 4 se strâng ajutoare pentr5u sinistraţi, a mai spus Constantin.

El a mai arătat că PC nu doreşte să transforme acest subiect într-o acţiune populistă, adăugând că sunt foarte mulţi oameni politici care, până acum, au încercat să profite de situaţia celor aflaţi în suferinţă.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat în localitatea băcăuană Săuceşti sâmbătă şi duminică, el reproşându-le localnicilor că mint.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici