PC va depune o plângere penală împotriva Robertei Anastase. O acuză de abuz în serviciu şi fals intelectual

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a anunţat că partidul va depune, marţi, o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, pentru un abuz "dovedit irevocabil de instanţă", după ce Anastase ar fi transmis BEC că PC nu e partid parlamentar, iar instanţa a decis contrariul.

931 afișări
Imaginea articolului PC va depune o plângere penală împotriva Robertei Anastase. O acuză de abuz în serviciu şi fals intelectual

PC va depune o plângere penală împotriva Robertei Anastase. O acuză de abuz în serviciu şi fals intelectual (Imagine: Octaviu Dumitru/Mediafax Foto)

"Dincolo de abuzul doamnei Anastase vrem să tragem un semnal de alarmă că actuala putere probabil că şi-a epuizat toate căile de a încerca să câştige alegerile din acest an. I-au mai rămas doar două căi. Aceea de a merge pe zona de mită electorală şi aceea de a merge pe o fraudare masivă a voturilor. Credem că ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută se încadrează în ultima categorie cu toate că sunt convins că, prin vigilenţa pe care o vom avea, sper ca justiţia să dovedească independenţă în acest proces electoral. Nu vor avea câştig de cauză", a declarat, într-o conferinţă de presă, Daniel Constantin.

PC o acuză pe Anastase de abuz în serviciu contra intereselor personale, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Daniel Constantin a precizat că săptămâna trecută, la alcătuirea Biroului Electoral Central pentru alegerile locale, Roberta Anastase a transmis BEC o adresă prin care certifica faptul că UNPR este partid parlamentar, iar PC nu.

Astfel, PC a depus o contestaţie în instanţă şi a câştigat irevocabil recunoaşterea ca partid parlamentar, iar în acest caz are dreptul să îşi desemneze un reprezentant în BEC, fiind vorba despre avocatul Mihai Mustăciosu.

"Este regretabil că şi alte persoane care reprezintă statul au recurs - şi ne gândim în perioada următoare să facem plângere şi împotriva lor - au recurs la a sprijini acest demers al doamnei Anastase, care este contrar obiceiurilor de până acum. Cred că cei de la BEC, având în vedere că sunt şapte judecători în componenţa acestui birou, ar fi trebuit doar să constate şi să aplice legea. Nu cred că trebuia să o întrebe pe doamna Anastase, care ne-a dovedit în Parlament că nu cunoaşte nici Regulamentul, nici legile României, dacă este PC un partid parlamentar sau nu", a declarat Daniel Constantin.

De asemenea, liderul PC s-a arătat surprins de faptul că procurorul de caz a sprijinit soluţia Robertei Anastase.

Cu această ocazie, preşedintele PC a făcut apel către procurorul general şi către Parchetul general în ansamblu, cerându-le să dovedească independenţă în aplicarea legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici